Bokhvete er helt glutenfritt og ett verdifullt mel for glutenallergikere og andre som vil unngå gluten,
...men! -det er jo alltid ett men...
Bokhvete er til tross for navnet ikke en hvetesort,
det er ett frø eller helt riktig en nøtt (derav ikke noe gluten)...
Som andre malte frø har det derfor ikke de samme bakeegenskapene som mel malt på korn,
fordi de ikke har gluten har de heller ingen heveegenskap.
det er ett frø eller helt riktig en nøtt (derav ikke noe gluten)...
Som andre malte frø har det derfor ikke de samme bakeegenskapene som mel malt på korn,
fordi de ikke har gluten har de heller ingen heveegenskap.
Det latinske navnet er Fagopyrum esculentum,
på fransk sier vi Sarrasin eller Ble Noir (svart hvete),
I Frankrike er bokhvete mye brukt i Bretagne,
hvor de populære Bokhvetepannekakene kommer fra.
på fransk sier vi Sarrasin eller Ble Noir (svart hvete),
I Frankrike er bokhvete mye brukt i Bretagne,
hvor de populære Bokhvetepannekakene kommer fra.
Bokhvete inneholder:
forskjellige aminosyrer, kalsium, kalium, jern, magnesium, silisium og fluor.
forskjellige aminosyrer, kalsium, kalium, jern, magnesium, silisium og fluor.
Flere forskjellige B-vitaminer.
-lett fordøylig og bra diettmat.
Se mer om bokhvete HER på den norske wikipedia.
For å se bilde og en nøyaktig liste over næringsinnhold (til høyre) klikk HER.
For å få til ett vellykket bokhvetebrød så nytter det ikke å lage brøddeig,
man må lage en tykk røre, altså kakedeig...
man må lage en tykk røre, altså kakedeig...
Fordelen er jo at det kan kalles eltefritt ;-)
Etter litt prøving har jeg kommet frem til en oppskrift, som er vellykket hver gang ;-)
Du finner linker under til bloggen, både brød og pizza-variant,
i tilegg til pannekaker som forøvrig kan brukes til flere retter...
Hmm, så bokhvete er en nøtt... Jeg har merket at det er noen glutenfrie produkter jeg reagerer på, og jeg er allergisk mot nøtter, så kanskje bokhvete er synderen?
SvarSlettHei Hei
SlettDet var noe og tenke på , du er sikkert ikke alene om det problemet...
Kikert mel og maismel er jo også glutenfrie, har inntrykk av at bakeegenskapene er like, men skal teste de litt mer før det kommer på bloggen...