12. aug. 2013

Kanin på grillen i Frankrike

Her er det Grillsesong med stor G :-)

Det er typer mat som egner seg bedre på grillen enn i stekeovnen-stekepanna, kaninkjøtt er en av disse.

Kaninkjøtt tørker lett ut, når man griller den blir overflaten raskt stekt og holder saften inne i kjøttet.
Det er alikevel lurt og smøre kjøttet med en passende olje e.l.

Her i Syd Frankrike er det uten diskusjon sennep som skal til,
slike tradisjoner tuller man ikke med ;-)




Enkelt er det også :-)

Du trenger:

Kaninkjøtt
Sennep (Dijon)
Timian
Pepper og Salt

Del kaninen i passende porsjoner, skjær noen snitt i de tykkeste delene, for å få lik grilltid jevnt over.
Smør bitene tjukt inn med sennep og timian, bruk henda ;-)





Gjør ferdig tilbehør og/eller andre ting du skal grille så alt er klart til å nytes når kjøttet er klart :-)

Selve grillingen er jeg ikke noen ekspert på ;-)
 Hvis det begynner og regne (eller du ikke vil ha BBQ) kan de stekes i ovnen på 220 grader...




Det viktigste ved Grilling er å være tilstede og snu kjøttet ofte.
Underveis pensler jeg med en blanding av sennep, pepper og olivenolje.
Hvis det flammer opp flytter jeg bitene litt rundt så de ikke blir liggende midt i flammene.
Snu de flere ganger, de minste bitene legger du på kantee hvor det er minst varme.
20-30 minutter steking ettersom hvor tykke bitene er.





 Anbefaler en tradisjonel fransk saus som heter saupiquet cru, 
den lages av leveren fra dyret, rå for de tøffe og stekt for pysene ;-) 
oppskriften finner du HER

Hvis du vil ha forslag til tilbehør finner du noen HER,
potetsalaten(e) er helt bankers ;-)

Ønsker dere alle en fortsatt fin grillsesong :-)

Til alle nye (og gamle) lesere,
jeg har som alle andre en Facebook-side for bloggen min,
 og setter stor pris på en 'Liker',
så har du tid så ta en kikk da vel

https://www.facebook.com/pages/Matbloggen-godt-og-billig/206302649452070







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)