3. aug. 2013

Groblad - omelett

Kan ikke legge skjul på at ungene og samboer
 er 'litt' skeptisk til å spise det vi finner i gressplenen :-)



Dagens løsning for å lure inn litt ekte vitaminer virket bra ;-)

Les HER om groblad og hvor sunn den er.

En liter med groblad-blader ble vasket og hakket,
da ser det ut som spinat, og det er jo godt ;-)



Stek deretter litt bacon (ca 100 g),  fettet fra baconet er nok fett.



 Ha i groblad og la det surre litt mens du blander 5 egg (ett egg per person),
og litt melk, eller fløte hvis du ikke  har budsjett.

Hell eggeblandingen over og rør godt,
 fordel ostebiter over -jeg brukte blåost.



Sett på lokk og la stivne på svak varme.
Siden blåosten gir litt annen smak en den vanlige gulosten,
så var alle opptatt av hva det var,
og ingen stilte spørsmål om det grønne ;-)



Bon Appètit !




2 kommentarer:

  1. Det du har spist er ikke groblader...

    SvarSlett
    Svar
    1. Jo da , men jeg har mest av en variant som har lange blader og ikke runde som i Norge, det er samme planten i to forskjellige varianter, du kan se bilder av begge her: https://www.google.fr/search?q=plantain&espv=2&biw=1280&bih=631&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjb24j5wujMAhUJthoKHe-ZAxgQsAQIGw

      I Norge heter den smalkjempe :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)