25. jan. 2015

Ukemeny 5/2015 uke 4 i Paleoutfordringen

Dere henger med enda ?
bare en uke igjen av Paleo-challengen,
og med så masse god mat og energi er det jo ikke noe problem :-)

Vi spiser sunt, enkelt og maten lager seg nesten selv ;-)

...med ukemeny og en handletur i uka så er det både enkelt og økonomisk ;-)



Det aller beste med ett Paleo kosthold - livsstil er at handlelista er kortere,
når du har sett en strek over alt som er laget av mel, sukker og tilsetningsstoffer...
...vel da sier det seg selv at alt blir enklere:

Kjøtt
Fisk
Egg
Grønnsaker
Frukt
nøtter
olivenolje
kokosolje
kokosmelk
te og kaffe
smør til ghee

Trenger du flere gode unnskyldninger ?
...ta en titt HER

Ukemeny 


Til Lunsj er det masse grønt, egg og fisk eller kjøtt.









Mandag

handledag...og fiskedag ;-)
Torsk og akkar-blekksprut på lista,
det blir en flott Torskemiddag med endive, rødbet, persille. reddik og ville gulrøtter, masse olivenolje på toppen.
,  og akkar til Onsdag og Fredag samt flere fiske- lunsjer.






Tirsdag

Til middag, fisker du opp noen kjøttbiter av kraftgryta.
eller rester fra fryseren og lager purrepasta med kjøttsaus :-)

HER finner du oppskrift/fremgangsmåte.







Onsdag

Akkar, i biter med grønnsaker,
barnas favoritt!
Purre, løk, gulrot, kokosmelk, krydder,
oppskrift HER








Torsdag

Kylling/kalkun kjøtt fra fryseren etter at jeg stekte mye på en gang,
varmt opp i en panne med grønnsaker som løk og paprika.
Kraft settes til for en super sjy og du må gjerne drikke litt ved siden av.












Fredag

Stekte Blekksprut skiver med grønn stuing,
spinatblader, eller annet.








Lørdag

Stekte lammekoteletter og løk.
Endiviesalat med rødbeter og persille,
enkel middag som gir plass til andre kjøkkensysler eller bare kos med familien.




Søndag
Stek på søndag eller vel tradisjonelt og populært,
har du vilt med skogsmak er paelo på det beste,
men bruk det du har,
grønne bønner fra fryseren er supert tilbehør.
Steken steker du SLIK









Begynn med å koke kraft så er du halvveis til flere middager,
frokoster og masse energi ;-)
Se HER hvordan du gjør det kjempeenkelt og uten masse dilldall...

Dessuten bør dere lese DETTE innlegget til Tradisjonskost






Jeg drikker Vannkefir
og Jun
 eller kombucha ....






Til alle måltidene spiser jeg melkesyret mat,
dette gir masse verdifulle vitaminer og mineraler,
som f.eks. K2.




Majones må være hjemmelaget da kjøpt majones består av mye rart,
se HER hvordan.

Klarnet Smør er lov, så har du smør i kjøleskapet kan det være lurt å klarne det,
klarnet smør er fint å steke i og du kan bruke det som du ellers buker smør,
det er dessuten billigere enn kokosolje.
Se HER hvordan du gjør det.

På en challenge skal man egentlig ikke lage og kose seg med sauser, dipps osv. men jeg synes majones er en viktig måte å få i seg mer fett på,
lag helst av olivenolje eller bland eventuelt med ghee,
bruker du andre planteoljer bær de være kaldpresset og av god kvalitet.


HER har du en god varmende te,
 som også beskytter mot både vonde betennelser i kroppen og forkjølelse.





Ha en flott finaleuke med energien på topp :-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)