10. jan. 2015

Stekt laks med Algesalat

Å steke laks er ikke noe hokus pokus,
enten det gjøres i ovn eller panne.

Det som ofte blir spørsmålet er hva serverer jeg til ???
Det klassiske er vel revne gulrøtter til torsk og agurksalat til laks...

Denne gangen frisker vi opp litt,
inspirert av en boks med ferske (saltede) alger fra Bio-butikken,
fant jeg tips om å servere de med revne gulrøtter...



Ovnstekt Laks med Algesalat


du trenger til 4:

1 (1/2) glad vill laks
ghee-olivenolje
salt-pepper

400 g gulrot
400 g sellerirot (kålrot)
100 g alger
persille
2 ss sitronsaft
1 ts sennep
1 ts brunt sukker
6 ss olivenolje
salt-pepper

Stek laksen i stekeovnen, 
vasket men hel,
ha ghee eller olivenolje innvendig
ca 200 grader i 15-20 minutter ettersom størrelse.


Hvis algene er salte må de legges i vann en stund før,
har du ferske er det jo enda bedre.
Rasp gulrot og sellerirot (som kan byttes ut med kålrot, hodekål)
bland ingrediensene til dressingen,
skjær alger og persille i strimler,
bland alt sammen.

Brett skinnet av laksen og ta ut filetene,
skinn, hode, ben fryses ned til kraftkoking ;-)


Her servert med grøønkål og bacon som litt ekstra.



Bon Appétit :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)