14. jan. 2015

Blekksprut er barnevennlig :-)

Prøvd blekksprut eller akkar ?

En ukjent delikatesse som ungene elsker,
nærmere hummer enn fisk i smak...

I den kjente retten Paëlla er det ofte blekksprut,
den an elers tilberedes på mange måter,
her kommer en enkel måte anbefalt av fiskehandleren 'min'...






Blekksprut kan kjøpes i små eller stor utgaver,
det enkleste som ikke krever særlig arbeid på kjøkkenbenken er ferdig rensede armer,
tjukke, lange, hvite fileter.

Blekksprut med Grønt

4 personer

600 g blekksprutarmer
600 g spinat, eller annet grønt
400 g røtter
Ghee eller kokosolje til steking 
evt. kokosmelk til sjy

Trekk blekkspruten i vann i 10 minutter.
Skjær den i skiver (0,5 -1 cm),
Stek disse i godt med ghee eller kokosolje.
(blekksprut inneholder veldig lite fett (3,3 %) så det er viktig å tilsette)
Du kan steke noen røtter samtidig,
f.eks.: gulrot-reddik-persille...

Brunes på begge sider.

Skjær de grønne bladene i strimler,
(jeg hadde en blanding av ville fra luking i hagen og spinat)
Varm godt med fett i en panne/kjele og surr det grønne til det har ramlet sammen som en stuing.
(Hvis du ønsker kan du tilsette kokoskrem-havrekrem etc og lage stuing)
-dette gjorde du selvfølgelig mens blekkspruten trakk ;-) -



 5 min forberedelser, 10 min trekking, 5 min til å skjære opp og 10 min. maks til skjæring,
og middagen er ferdig,
er du heldig som meg å ha noen spiselige blomster på lur,
så pynt gjerne maten litt ;-)

Her servert med en persille-sitron-olivenolje pesto ...



Blekksprut

100g blekksprut inneholder:
 ca. 30g proteiner, 3,3 g fett, vitamin A + E, samt de fleste B vitaminer,
kalsium, kalium, natrium, selen, zink, magnesium, kopper, fosfor m.m.





Spør etter blekksprut neste gang du handler fisk :-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)