Prøvd blekksprut eller akkar ?
En ukjent delikatesse som ungene elsker,
nærmere hummer enn fisk i smak...
I den kjente retten Paëlla er det ofte blekksprut,
den an elers tilberedes på mange måter,
her kommer en enkel måte anbefalt av fiskehandleren 'min'...
Blekksprut kan kjøpes i små eller stor utgaver,
det enkleste som ikke krever særlig arbeid på kjøkkenbenken er ferdig rensede armer,
tjukke, lange, hvite fileter.
Blekksprut med Grønt
4 personer
600 g blekksprutarmer
600 g spinat, eller annet grønt
400 g røtter
Ghee eller kokosolje til steking
evt. kokosmelk til sjy
Trekk blekkspruten i vann i 10 minutter.
Skjær den i skiver (0,5 -1 cm),
Stek disse i godt med ghee eller kokosolje.
(blekksprut inneholder veldig lite fett (3,3 %) så det er viktig å tilsette)
Du kan steke noen røtter samtidig,
f.eks.: gulrot-reddik-persille...
Brunes på begge sider.
Skjær de grønne bladene i strimler,
(jeg hadde en blanding av ville fra luking i hagen og spinat)
Varm godt med fett i en panne/kjele og surr det grønne til det har ramlet sammen som en stuing.
(Hvis du ønsker kan du tilsette kokoskrem-havrekrem etc og lage stuing)
-dette gjorde du selvfølgelig mens blekkspruten trakk ;-) -
5 min forberedelser, 10 min trekking, 5 min til å skjære opp og 10 min. maks til skjæring,
og middagen er ferdig,
er du heldig som meg å ha noen spiselige blomster på lur,
så pynt gjerne maten litt ;-)
Her servert med en persille-sitron-olivenolje pesto ...
Blekksprut
100g blekksprut inneholder:
ca. 30g proteiner, 3,3 g fett, vitamin A + E, samt de fleste B vitaminer,
kalsium, kalium, natrium, selen, zink, magnesium, kopper, fosfor m.m.
Spør etter blekksprut neste gang du handler fisk :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)