-kall det det du vil ;-)
Poenget er å spise sunt og enkelt så kroppen får ut all 'forurensning' og kan fornye seg,
få orden på magen og kroppen tar vare på seg selv ;-)
Les HER for litt inspirasjon og HER for å vite mer om Paleo kosthold.
Å planlegge ukens meny gjør det lettere å lykkes og enklere å handle inn,
ikke minst er det bra for økonomien.
Denne måneden skal jeg bruke tid på hagen, bloggen og hestene mine og ikke på kjøkkenet ;-)
Det gjør det også lettere å holde seg til kostholdet !
Den enkleste måten å lage enkel mat hele uken og samtidig spise godt er å lage mye av maten ferdig,
jeg synes også det er lettere å ha mest fisk til lunsj og kjøtt til middag, eller bare egg :-)
Jeg handler en dag i uken og når jeg vil ha enkle middager,
steker jeg kjøtt for hele uken på en gang, fordel de forskjellige på ett stekebrett og stek i ovnen på 180-200 grader i 30 -45 minutter (ettersom hva du steker så klart)
hos meg kan det f.eks. være kalkunvinger, blodpølser, lammebog, kaninkjøtt....
Deretter er det bare å legge i bokser i kjøleskapet og det eneste jeg har å tenke på er grønnsaker,
jeg kjøper det som er i sesong (ergo billigere og kortreist), bruker det med kortest lagringstid først i uken osv.
Mandag og handledag...
Lunsj:
stekt lever, endivie, agurk, surkål, spirer, majones,
Middag:
Hvit Fisk, majones med grønnsaker i kraft
Tirsdag
Lunsj
Fiskerester blandet med majones, egg, endive, surkål, spirer
kraft
Middag
Kjøtt stekt i ovnen med ovnstekte gulrøtter
(samtidig steker jeg kjøtt for resten av uken)
Onsdag
Lunsj
fiskelever, egg, endivie, surkål, spirer, kraft
HER lager jeg fiskelever.
Middag
Kjøttrester i panne med grønnsaker og kokosmelksaus
Torsdag
Lunsj
Kraftsuppe med egg og brokkoli, gurkemeie
Middag
Vill laks i panne med grønnsaker(alger) og en baconskive
Fredag
Lunsj
Fiskelever/egg/majones, endivie, paprika, surkål, spirer
Middag
Kraft m/kjøtt og grønnsaker: suppe
Lørdag
Lunsj
omelett med grønnsaker, surkål, endivie, spirer
Middag
Rådyrfilet med brokkoli
Søndag
Lunsj
Tunfisk , egg, diverse grønt, majones
Middag
Viltgryte: grytekjøtt, kraft, gulrot, gresskar
Ikke noe dessert eller bakeprosjekt denne uken ;-)
Det kan være lurt å planlegge å koke kraft,
se HER hvordan.
se HER hvordan.
Klarnet Smør er lov, så har du smør i kjøleskapet kan det være lurt å klarne det,
klarnet smør er fint å steke i og du kan bruke det som du ellers buker smør,
det er dessuten billigere enn kokosolje.
Se HER hvordan du gjør det.
Det er lurt å sette opp en handleliste med det du kan spise og bør ha i hus:
Kokosolje - klarnet smør (smør) til steking
Olivenolje, eplesidereddik og sitron til majones, dressing...
Nøtter og rosiner etc til snacks
Kjøtt og fisk
Egg
Grønnsaker og litt frukt
Urter og krydder
kaffe - grønn te - urtete
Som du ser blir det enkelt og handle og ikke alt for dyrt heller,
benytt deg mest av grønnsaker og frukt i sesong eller frosne.
Unngå alt som er ferdig laget !
Lag selv eller kjøp hos slakter og fiskehandler så du kan spørre om innholdet.
Følg med for gode råd til en Paleo livsstil,
ønsker dere alle en sunn og stressfri uke :-)
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)