Vi fortsetter med enn sunn og ukomplisert meny for uken som kommer ,
Paleo livsstil er vel også enkel matlagning hvis vi filosoferer litt over fortidens forfedre,
og ikke minst konservering av mat når den er i sesong,
for tiden er det bl.a. gresskar, nøtter, sopp og epler som høstes :-)
Utskriftsvennelig utgave HER
Spis rent og naturlig :-)
Paleo livsstil er vel også enkel matlagning hvis vi filosoferer litt over fortidens forfedre,
og ikke minst konservering av mat når den er i sesong,
for tiden er det bl.a. gresskar, nøtter, sopp og epler som høstes :-)
Utskriftsvennelig utgave HER
Spis rent og naturlig :-)
dvs. å spise kun det du ser hva er!
Naturlig mat er enkelt, sunt og godt ;-)
Rillettes du Canard
Menyforslaget passer til paleo og lavkarbo diett,
det vil si at det også er fornuftig mat for de med diabetes og andre livvstilsykdommer...
Hvis du ikke vil spise helt Paleo-lavkarbo,
er det bare å legge til
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
for en helt vanlig diett ;-)
er det bare å legge til
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
for en helt vanlig diett ;-)
Til stekeing bruker jeg ghee (klarnet smør) og kokosolje.
Til salat, majones etc bruker jeg olivenolje.
-jeg bruker også kaldpresset raspolje til majones...
Ukens meny:
Start middagen med litt grønn salat :-)
Start middagen med litt grønn salat :-)
Mandag:
I dag baker vi en hel fisk i ovnen,
her ble det en villlaks fra andre siden av kloden...
la den få 20-40 minutter på 160 grader ettersom hvor stor fisk du har,
la hale, hode og finner være med (middag til onsdag).
Serveres med f.eks: Purre og gulrot stekt i kokosfett,
og masse hjemmelaget majones nam nam
Tirsdag:
Kylling er det ofte på tirsdager, eller riktigere sagt kalkun helt enkelt fordi det ofte er vilt eller annet rødt kjøtt i helgen fisk på man-ons-fre og da må jo det hvite kjøttet komme i mellom ;-)
Kalkunfileten er skjært i strimler og stekt sammen med litt paprika.
Sesongens gresskar og litt gulrot i biter,
stekt i kokosolje og krydret med muskat og tilsatt havrefløte (kremfløte) det blir nesten en stuing...
Servert med sort ris fra carmargue og da selvfølgelig kommer også saltet jeg bruker derifra ;-)
Onsdag:
den var jo stooor...
Jo den ble til kraft sammen med rekeskrell.
Så ble det suppe av kraften, kokt med gresskar og purre.
Serveres med resten av fisken :-)
Torsdag:
Torsdag er fin dag og tenke på rester fra fryseren,
her lir det kjøtt fra kraftkoking servert som
Mireton, oppskrift HER
Brokkoli eller grønne bønner til ?
Fredag:
Da var det lenge siden jeg har laget og servert fiskeboller,
så hvis du ikke har Sushifredag så prøv fiskeboller ;-)
HER er min favoritt.
(du må selvfølgelig ikke lage dem selv ;-)
Lørdag:
Det er høst og da benytter vi oss av lammekjøttet,
i dag en god (stor) stek som du finner oppskrift på HER,
og i morgen rester...
i dag en god (stor) stek som du finner oppskrift på HER,
og i morgen rester...
Søndag:
Frokost-tips
Skal du ut og trene drikk en stor kopp kraft -buljong ca. en time før,
og husk at vi trenger salt, men uraffinert ekte salt ;-)
se ellers alle frokosttisene i forrige ukemeny HER
Lunsj-tips
Til Lunsj foreslår jeg grønt, egg og fisk eller kjøtt.
Ikke glem litt melkesyregjæret kål eller annet.
Ofte er kjøttdelen lever (paté), kjøttpålegg eller blodpølse,
og fiskedelen kan være makrell i tomat, tunfisk, fiskelever..
-slikledes kan de også lettvint brukes i lunsjboksen...
Jeg drikker Vannkefir hele dagen, det beste er å drikke ca 1/2 dl hver 1/2 time, men det kan jo være litt vanskelig å tenke på, så jeg fyller opp en 1/2 liters flaske også smådrikker jeg av den, hver gang jeg tenker på det og spesielt hvis jeg er fysisk aktiv,
selvom det sevfølgelig er lettere å huske når jeg ikke gjør noe ;-)
selvom det sevfølgelig er lettere å huske når jeg ikke gjør noe ;-)
og kombucha rett før og til måltidene.
-har akkurat testet med hibiscusblomst : KJEMPEGODT og lekker farge ;-)
-har akkurat testet med hibiscusblomst : KJEMPEGODT og lekker farge ;-)
...det blir å lage Rillettes, det fordi det er leeenge siden. Jeg lager min av and og kanin, oppskrift HER
...og for dere som ikke får tak andekjøtt e.l. så er det mest brukte svinekjøtt, det viktige er å bruke fett kjøtt, og hva med sau ???
Ønsker dere en stressfri herlig uke :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)