29. okt. 2015

Kanin i Gresskar

Super måte å tilberede hovedretten til halloween,
eller hvilken som helst høstmiddag.



...og her blir kjøttet sunt og ikke kreftfremkallende !!!

Prinsippet er enkelt:
hul ut gresskaret, legg i kjøttet og stek på svak varme lenge...

Jeg har selvfølgelig ikke funnet på dette av meg selv,
men kom over ett bilde hvor det ble gjort med en høne e.l.
Synes det var helt genialt og man kan bruke det kjøttet man ønsker,
jeg har valgt kanin fordi den ikke har skinn,
 slik som høne da jeg ikke liker skinn som ikke er godt stekt,
på den annen side så er det jo mye sunnere å ikke steke det for hardt.
Neste gang skal jeg prøve med lam eller oksekjøtt,
salt svinekjøtt som til fers suppe må jo også bli helt genialt!

...men først er det kanin:

Kanin i Gresskar

1 gresskar
1 kanin
bacon
grønnsak(er)
olivenolje
salt
timian
pepper
enerbær

Slik gjør du:

Skjær av ett lokk på gresskaret og grav ut midten + litt av kjøttet,
du må ha litt mer plass en  det du skal ha inni.
bland olje, timian, pepper og salt og gni inni gresskaret.



Kaninen (eller høna, anda, kalkunen etc.) kan være hel eller deles litt opp,
min var allerede i biter så jeg brukte rygg og lår, resten gikk i kraftgryta.
Bland salt, pepper, timian og enerbær og gni inn i kjøttet.
Baconskivene surrer du rundt kjøttet,
normalt gjøres det for de den ikke har skinn og det beskytter for å tørke ut,
-altså ikke nødvendig i dette tilfellet, men alt blir godt med litt bacon-



Skjær opp valgte grønnsaker,
 jeg brukte grønnkål men anbefaler mildere grønnsaker som alle liker :-)
Legg grønnsakene i gresskaret og kaninbitene i midten,
har du god plass kan du ha på litt av det gresskarkjøttet du skjærte ut.




Ha på lokket og sett i ovnen på 90-100  grader for minst 10 timers steking.




Ta av lokket ved servering og skjær av noe av kantene (ettersom hvor høyt opp fyllet er)
 og middagen har allerede eget fat,
kjøttet er såpass mørt at man kan ta opp biter, 
eller du kan ta opp og dele opp for så å legge kjøttet tilbake...





Kantene du sjærte av kan deles opp og serveres eller brukes til mos etc.
-ett innlegg med gresskarrester kommer etter halloween.

Bon Appétit :-)



.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)