4. okt. 2015

Ukemeny 41/2015

Frokost, lunsj og middagsforslag for hele uken for en travel husholdning,
jeg leser til eksamen så ikke noe tid på kjøkkenet bort sett fra nå det bobler over av idder og det gjør det ofte når jeg egentlig ikke har tid ;-)

Utskriftsvennelig versjon HER

Middag, alltid en tomat eller grønn salat først, en liten starter eller aperitif :-)



Mandag eller den dagen du handler anbefaler jeg å steke kjøtt for hele uken og eventuelt fisk også,
slik sparer du tid og du kan steke maten på lav fornuftig varme, samtidig steker jeg provencegrønnsaker, som regel ett stort stekebrett med tomat, paprika, squash, aubergin og løk.

Del kjøtt (f.eks. kanin-kalkun-lam-okse) i passende biter -like- , gni de inn med ghee eller kokosolje, krydre med f.eks. provcekrydder, salt og pepper. Stek på f.eks. 80 grader i 4-6 t eller raskere på høyere temperatur. Dagens middag er selvfølgelig valgfritt kjøtt med Provencegrønnsaker.
Resten pakkes i porsjonsformer til lunsj og middager fiks ferdig hurtigmat uten tilsetninger...







Tirsdag rask blanding av ferdigstekt kjøtt og grønnsaker, poteter og brokkoli på bildet, men bruk gjerne gulrot og kålrot istedet for poteter, eller la potetene (oppskjært) ligge i saltet vann over natten.



Onsdag blir det fisk jeg steker da fileter med villlaks og har til flere lunsj og/eler middag. 80 grader i 1 time (?). Krydret med paprika, salt og pepper.  Frosne eller friske grønne bønner kkt i kraft, som deretter ble mildnet med litt kokoskrem og brukt til saus (husk at det er mange forskjellige meltyper som kan brukes til tykning f.eks. arrowrot), jeg er lat og lager bare sjy ;-)



Torsdag lettvint med ferdigmat ;-) etter en rask grønn salat som vanlig...


Fredag og kosedag så da må det bli enkelt ;-)  mass fisk fra onsdag og hjemmelaget majones, litt stekt bacon for det er kvalifisert som ekstra kos her i familien, samt en salat av fersk tare (eller tang ?) og revet gulrot og kålrot (litt grønnkål som blir cips i baconfettet)...


Lørdag er ferdigmaten brukt opp og en nystekt biff eller svin indrefilet (på bildet er det villsvin fra kotelettranden) stekes raskt, og f.eks. brokkoli kokt i kraft ved siden av.



Søndag og familielunsj, en tradisjonsrett her i Frankrike når det er overflod av tomater er fylte tomater: ta ut innmaten og fyll med krydret kjøttdeig stekes raskt på 200 grader 15-20 min, eller langsomt, som jeg skal teste neste gang, 80 grader i ? timer. Servert på en seng av stekte grønnsaker som gulrot og grønnkål.




Frokostforslag skrev jeg om forrige uke, på topp er middagsrester, andre forslag er egg i en eller annen versjon, smoothie, havregrøt, surdeigspannekake med noe godt, kokoskrem med bær m.m.
Se alle forslag HER samt bilder. På bildet er det en surdeigpannekake med cumin og korianderfrø, melkesyregjærede blåbær, upasturisert smør og ost.



Lunsjforslag denne uken, forutsatt at du lagde kraft eller lager det,
den passer seg selv så til tross for lang koketid så er det ikke noe jobb,
men gull verdt. En liten oppmuntring til å koke kraft er kollagen,
den inneholder masse og smører huden fra innsiden,
dropp dyre rynkekremer !

Kraft kan deretter bruukes til masse,
foruten som pynt i geleform
 er det en perfekt suppebase,
men også til å koke eventuelle grønnsaker (bruk den deretter til saus), ris, poteter etc.
Som 'vann' i pannekaker og brød eller andre rører...

2 dl kraft minst til lunsj hver dag denne uken ;-)
-med kjøttrester, fiskerester, fisk, egg, grønnsaker...
Husk at suppe kan tas med i termos på jobb :-D






Ukens prosjekt er å koke mer kraft,
det er bare så verdifullt !


For dessert forslag sjekk i menyen til venstre eller tidligere menyer,
for nå mååååå jeg lese mer om fordøyelsen ;-)

Ha en fantastik fin uke :-)





.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)