16. apr. 2016

Raw godtekuler med fermentert gulrot...

Inspirert av arbeidet med boken min : ABC om Melkesyregjæring,
ble disse godtekulene til,
perfekt snacks til kaffekoppen i stressede situasjoner ;-)



Raw Gulrotkuler


  • 2 ss lake fra gulrøttene
  • 1 dl kokosmasse
  • 1 1/2 dl malte nøtter
  • 50 g kokosolje (smør)
  • 2 ss kokossukker (kan droppes)
  • 5 fikener (1/2 dl rosiner)
  • 1/2 ts malt kanel
  • 1/4 ts malt ingefær
  • 1/4 ts malt kardemomme
  • 100 g revne gulrøtter (melksyregjæret)
  • 1/2 dl valnøtter
  • kokosmasse til å rulle dem i


Ha alle ingrediensene untatt revne gulrøtter og hele valnøtter i en kjøkkenmaskin med kniv eller bolle med håndkraft ;-) Mos sammen til du har en masse, ha i gulrøtter og valnøtter og kjør to runder eller akkurat så mye at det er blandet uten å være helt mos (hvis du vil ha litt biter i kulene).

Sett på kaffen, ta en teskje og form kuler, rull de i kokosmasse og sett kaldt (hvis de kommer så langt da...)
 NB: den letteste måten å rulle de i kokos på er å ha kokos i ett 'cognac' glass eller bolle, ha kulen oppi og rulle den rundt i massen ved å svinge på glasset/bollen ;-)






Bon Degustation :-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)