Tomater er genialt å melkesyregjære, enkle da de er fulle av saft og ikke minst så holder de fargen i glasset og det er tilfredsstillende (av en eller annen grunn)...
...men det ferdige produktet er surt, god sur smak men surt er surt,
Ikke fortvil vi bruker surt-søtt i mange retter bl.a. i Canard a'lorange / And med appelsinsaus,
fermentert gulrot/appelsin som du finner i ABC om Melksyregjæring er også perfekt til sausen og som tilbehør.
And med Appelsinsaus
hel And eller Andebryst
ca. 4 dl saus:
3 ss andefett
innmat
1 gulrot
1 løk
1 liten hviløk (hode)
timiankvister
2,5 dl vin
3 ss sure tomater (melkesyregjærede)
+
0,5 dl lake (sur/eddik)
0,5 dl sukker
+
Jus fra 3 appelsiner
evnt. 2 ss Grand Marnier / Cognac
+
50 gram smør eller 2 ss potetmel
Stek anden på 110 grader i 5 timer, helst i (vurder størrelsen og bruk eventuelt lavere temperatur), andebryst stekes på høyere temperatur og mye kortere tid.
Ta av fett og bruk til sausen, varmes i en kjele og ha i småhakket innmat, gulrot og løk, hvitløken (m/skall delt i to) , timian. Brunes noen minutter før du tilsetter vin og tomat. kok i 15 minutter og sil blandingen. Kok lak og sukker til sirup, ha i den frasilte kraften, tilsett appelsinjus og eventuelt cognac, kok inn sausen ca. 15 minutter.
Nå har du to valg :
1: du kan tykne sausen med potetmel-maienna etc for å få en tykkere norsk saus,
da tar du av ca 1 1/2 dl i ett glass med lokk og rører inn potetmelet, deretter kan du riste det og er det fortsatt klumper siler du det tilbake i sausen under omrøring mens du koker opp igjen...
2: du venter til sausen er litt over fingervarm (rett før servering) og rører inn det kalde smøret skåret i terninger, visp godt og server med en gang...
Potetbåter som er vendt i andefettet og deretter stekt 20 minutter på 200 grader er fantastisk godt til, bruk gjærne en blanding av rotgrønnsaker. Asparges er i full sesong og en herlig farge til, anbefales også til sausen (med eller uten And).
Bon Appétit :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)