8. apr. 2016

Ukemeny 15/2016 Melkesyregjæret Mat

Melkesyregjæring er årets vinner innen mattrender
 (tror jeg i hvertfall ;-) og en fantastisk naturlig kilde til probiotika.
Denne uken planlegger jeg å gi ut en e-bok om nettopp melkesyregjæring og hvordan du kan bruke det du fermenterer, derfor kommer her en ukemeny på middagsretter med melkesyregjæret mat:



Lunsj blir store fine salater enten bare med fermenterte egg
 som proteinkilde eller med  fisk/kjøtt etc.



Lørdag, svinekjøtt og kimchi passer ekstra godt sammen,
på tide å lage en stor gryte med svin og kimchi.


Søndag, fiskeblokker er ikke alltid det beste valget,
men med godt krydder litt fermenterte neper og surret inn i bacon,
litt ost hvis du tåler det...
...når de nye dimensjoner.


Mandag, rødbetsuppe fra Øst-Europa: Bortsch
med en god klatt creme fraiche eller rømme.


Tirsdag, melkesyregjæret grønnkål er spesielt på smak og gjør seg best i blandinger,
kokt ris og fersk kål med de fermenterte rørt inn rett før servering.
Ved siden av ovnsstekt laks.





Onsdag ,egg er supermat ihvertfall for meg,
 en omelett iblandet kimchi eller surkål er en ny favoritt.
Servert med salat til, lunsjen får bli middagsrester...


Torsdag, gryte av kjøttrester fra kraftkoking eller påskelammet og surkål.



Fredag, blir en overraskelse da det er jentene som skal lage mat til mamma,
men jeg tipper på (og foreslår):
sushi fra Vanessa og kake fra Chantelle...


Dessert: Fermenterte bær i en variant av 'tilslørte bondekvinner'



Ukens kake blir gulrotkake (av fermenterte gulrøtter) for jeg har bursdag ;-)




Vi må bake litt brød også:

Flatt brød med kimchi, nam nam...






Ha en fin uke !

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

2 kommentarer:

  1. Ja, det var en spenstig meny, nå skal jeg starte opp med fermentering snart og da skal jeg lese nøye i e-boken din. Ellers må jeg jukse litt til det er ferdig. Særlig kakene.
    Kos deg på bursdagen.

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)