26. feb. 2017

Gnocchi - moro på kjøkkenet

Pleier du å kjøpe Gnocchi's ?
Ta deg tid til å lage de selv, helst med litt hjelp fra barna: moro!Italiainspirasjonen har holdt seg godt i hele februar, selvom ikke alt kommer på bloggen ;-)
...men i min tro om at alt kan lages, at vi bør kjøpe ingredienser og lage mat og ikke bare kjøpe mat..


Gnocchi

450 g poteter
1 eggeplomme
125 g mel
1 ts salt

Deigen:
Kok potetene med skallet på.
Skrell og mos de mens de enda er varme, rør inn eggeplommen salt og deretter melet til du har en deig. Del deigen i 4 små pølser og sett kaldt.

Utforming:
Del pølsene i små biter, en ferdig gnocci er ca 1 cm tykk og 2-3 cm lang: prøv deg frem. Rull de litt i håndflaten får du til slutt ruller de over baksiden av en gaffel. Helst en gammeldags gaffel med rette kanter og ikke runde som mine på bildet.legg de til side til alle er rullet: det er her du har det moro med små og store ;-)

Koking:
Kok opp vann med litt salt. Slipp små porsjoner gnocci i det kokende vannet, de vil synke til bunns og flyte opp når de er ferdige, jeg lar de putre ca 1 minutt til når de flyter opp. Ta de opp med hullsleiv og legg i en bolle. Fortsett til alle er ferdige.
Servering:
Du kan servere de som de er, eller varme de opp med olivenolje (eller smør/klarnet smør) i en stekepanne, brune de litt å ha på persille, hvitløk og pepper (smak på de om de trenger salt).


Alternativer:
Mel:Du kan bruke andre melsorter enn vanlig hvetemel, durumhvete er perfekt! Eller glutenfrie sorter.
Eggeplomme: kan droppes ved allergi.
Poteter: Du kan prøve de frem med andre rotgrønnsaker, men ettersom de har mye vanninnhold eller ikke må du justere melmengden.
Smak: I deigen kan du tilsette krydder, urter, løk, hvitløk, sopp, parmesanost, bacon, skinke osv.Kan serveres til alle retter istedet for den vanlige poteten eller pastaen, ernæringsmessig inneholder det lite næring og er tungt fordøyelig (som karbohydrater generelt ;) Jeg anbefaler derfor litt tilbehør og en stor rød biff, masse godt fett og du kan nyte ett godt måltid!
Lykke til :-)


.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) på Instagram: #godtogsunt


2) like oss på Facebook :

3) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side: Følgere-medlemmer


Iallefall blir jeg veldig  glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)