23. feb. 2017

Italiensk Kaninpålegg

På tide med litt kanin på bloggen igjen, inspirert av Italia!Veldig enkelt du trenger bare en kanin hehe, vel ikke alltid så enkelt så du kan gjøre det samme med en høne, kalkun etc. ;-)

Thon de Lapin

1 kanin
1 gulrot
1 løk
2 nellikspiker
boquet garni
1/2 ss grovt salt/per liter vann

Hvitløk
Olivenolje
Salvie
pepper

Hermetiseringsglass (2-4 på 3-5 dl)

Slik gjør du:

Flå og rens kaninen i kaldt vann, Fyll en kjele stor nok til kaninen halvfull med vann, ha i gulrot, løk, nellikspiker, suppekvast og salt. Kok opp, skum av. La simre/småkoke til kaninen er mør, dvs 1 time for et ungt individ eller opptil 3 for større dyr. Uansett så er det bedre med litt for lenge en for kort, kjøttet skal løsne lettvint fra beina. Avkjøl i kraften. 


Ta kaninen ut av gryta og plukk kjøttet av beina, riv opp store biter i smått. Når alt kjøttet er revet opp i smått kan du blande inn litt pepper og smake til med salt. 

Ha litt olivenolje i bunnen av glassene ett renset hvitløksfedd og ett salvieblad. Fyll glassene til 3 cm fra kanten med kaninkjøttet, dekk med olivenolje, ha på hvitløkfedd og ett salvieblad før du har på lokket.

Sett i gryte med kaldt/lunkent vann og kok opp, kok i 1 time fra det begynner å koke. Avkjøl glassene i kokevannet. Du har nå hermetiserte glass med pålegg til lunsj, frokost, forretter, tapas eller picknic.


Hvis du vil bruke pålegget med en gang kan du hoppe over steriliseringen og bare blande inn litt hvitløk, salvie og olivenolje. Holder seg fint noen dager i kjøleskapet.


Husk at du kan bruke kraften fra kokingen til suppe, koking av ris, saus osv.

😊


Smaken av Italia :-)

Månedens utgave av matbloggernes oppskriftsutfordringen. Thomas Won Nyheim med Kokebloggen er vert for utfordringen og frister med tema: Smaken av Italia. Bare etter å ha lest startinnlegget hans, som du finner HER, er jeg Italia inspirert til hundre! I mitt bidrag:
Pizza Napolitana, finner du link til alle de andre matbloggene som bidrar i utfordringen.

Bidragene her på bloggen finner du her under arkivet til venstre : 2017, Februar... og mer kommer.
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) på Instagram: #godtogsunt


2) like oss på Facebook :

3) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side: Følgere-medlemmer


Iallefall blir jeg veldig  glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)