5. feb. 2017

Trøffelomelett

Det var en gang...
...nei skal ikke fortelle eventyr, men en dag kom en snill nabo med en trøffel til oss, og det var jo nesten som ett eventyr. hehe Ble så paff at jeg ikke tenkte på å ta bilder før jeg hadde børstet den og lagt i olivenolje.


Det var riktig nok en liten trøffel, men luktet godt og kortreist, de siste årene er det blitt populært å plante trøffeltrær her i Frankrike og flere og flere som har ett passende jordstykke planter trær med trøffelsporer, som en liten ekstra pensjonsordning eller for å gi bort til naboer ;-)

For å utnytte den lille skatten, det svarte gullet, på best mulig måte, spurte jeg en trøffelentuiast og lette på nettet for den mest tradisjonelle måten å bruke den på: omelett ! eller trøffelomelett da....


Trøffel omelett for 2

En liten trøffel
4 egg
salt 
klarnet smør eller smør

Visp eggene lett sammen med en klype salt per egg, skjær trøffelen i løvtynne skiver og ha i blandingen, la stå minst to timer for at trøffelsmaken skal blande seg med eggene, lar du stå lenger dekker du til bollen og setter i kjøleskapet.
Varm det klarnede smøret (eller smør) i en liten stekepanne på middels varme. Ha i eggeblandingen og la stivne litt i bunn før du med en flat stekespade skyver eggeblandingen frem og tilbake i pannen fortsett til den er nesten stiv, snu den litt for å få stivnet begge sider. Den skal så vidt stivne uten å stekes brun, helst litt flytende i midten etter fransk smak.

Serveres med noen salatblader og ett dryss med trøffelrester :-)
God Søndag :-)


.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) på Instagram: #godtogsunt

2) like oss på Facebook :

3) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side: Følgere-medlemmer


Iallefall blir jeg veldig  glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)