11. feb. 2017

Tiramisu med Bringbær

En rød variant av den klassiske Tiramisu'n, den Italienske desserten vi utlendinger kjenner til...

Kjempegod med kaffe og sjokolade smak, men bringbær kler den godt og er perfekt til både Morsdag og Valentin's dag ;-)



Tiramisu med Bringbær

til en form på ca 22 cm eller flere små, mektig nok til 6-8 personer.

Bunn:
4 eggehvitter
50 gram sukker
50 gram kokos

Krem:
4 eggeplommer
50 gram sukker
250-400 gram Mascarpone ost 

Bringbær:
4-500 gram frosne bær
eventuelt litt gelatin

Slik gjør du:

Bunn: Visp eggehvittene stive, ha i sukkeret når de begynner å stivne og fortsett til massen er stiv, rør inn kokos og ha smurt springform (ca 22 cm). Stekes på 175 grader i 20 minutter.

Krem: Visp eggeplommene stive med sukkeret før du visper inn osten, du kan ha i opptil 400 gram, eller minre ettersom det passer med boksene du får kjøpt, 400 g blir relativt mye krem.

Bringgbær: Hold igjen noen pene bær til pynt. Tin bærene og rør inn litt sukker, la de renne av seg, men ta vare på jusen som du dynker kakebunnen med. Hvis du vil ha en geletopp blander du inn litt vann i jusen og koker opp med agar-agar pulver eller du koker opp og rører inn gelatinpulver.

Når du skal sette sammen kaken eller fylle dessertformen (du kan bruke individuelle former, glass, kakering etc.): Del kakebunnen i to, legg det øverste delen i bunnen (stikk ut biter til individuelle former). Fordel bærene utover, deretter halvparten av kremen. Legg på resten av kakebunnen, dynk med jus, før du smører resten av kremen på toppen. Hvis du vil lage geletopp, heller du den avkjølte gelen på toppen (husk å heve formen litt så du har en kant, hvs du har fylt kremen helt til topps.
La stå kaldt til servering, ta forsiktig formen av. Pynt med bringbær, kokos og ett grønt blad.

 




Ha en fin Morsdag :-)







Ønsker alle lesere en fantastisk uke :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) på Instagram: #godtogsunt

2) like oss på Facebook :

3) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side: Følgere-medlemmer


Iallefall blir jeg veldig  glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)