19. juli 2013

Aprikosis med Valnøtter


Alle liker hjemmelaget is,
 men jeg synes det er litt langtekkelig å koke melk og piske eggeplommer etc.
-så jeg er veldig glad i raske enkle iskremer som selvfølgelig må smake godt.

Perfekt dessert etter grillmaten er det også ;-)

Aprikossesongen har startet og de er da mye billigere en nektariner som kommer langveisfra, men ungdommene spiser ikke aprikoser hvis de ikke kan plukke dem ute på treet og der mangler det enda noen uker før de er modne.  Derfor hadde jeg plutselig flere aprikoser en jeg klarte å spise. De har forøvrig rett i at aprikoser smaker ikke det samme etter at du har smakt de rett fra treet, fantastisk god smak.

Enkel Aprikosis med valnøtter

Aprikos, sukker, vaniljesukker, valnøtter, crème fraîche.

Kok aprikossyltetøy av aprikoser ;-) og sukker (eller bruk ferdig syltetøy).



  Kjør det glatt i kjøkkenmaskinen (det er lurt og ta ut steinene), 
ha i en boks crème fraîche, når det er godt blandet har du i valnøtter
 (eller før hvis du ikke vil ha nøttebiter) 
og kjører rundt ett par ganger så de  blir små biter. 





 Has i ismaskin eller en boks og fryses, husk å røre med jevne mellomrom. 


Hvis det går litt for lang tid kan den tas en runde i kjøkkenmaskinen for å glatte seg ut.
 

Bon Apètit !

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)