Perfekt grill-tilbehør som kan forberedes på forhånd.
Nå har vi fått sommervær for fullt,
det har blitt flere grillkvelder på rad,
da gjelder det og ha forskjellig tilbehør som kan forberedes på forhånd.
- det er jo ikke noe kos med grillinga,
hvis man blir stående igjen på kjøkkenet å 'koke' grønnsaker.
En
av mine sommerfavoritter er provencegrønnsaker:
tomater, paprika, auberginer, squash, løk, hvitløk etc., bakt i ovnen.
Nytes avkjølt (kaldt) med balsamicoeddik, eller nystekte.
tomater, paprika, auberginer, squash, løk, hvitløk etc., bakt i ovnen.
Nytes avkjølt (kaldt) med balsamicoeddik, eller nystekte.
Hvor stor porsjon du lager bestemmer du utifra hvor mange dere er,
eller gjør som meg: fyll en hel langpanne ;-)
-restene er kjempegodt både på og ved siden av brødskiva,
eller i salaten etc.
eller gjør som meg: fyll en hel langpanne ;-)
-restene er kjempegodt både på og ved siden av brødskiva,
eller i salaten etc.
Bruk
det du har/får tak i eller liker best av ferske grønnsaker,
vask og del alt i omtrent like store skiver,
hvitløken deles i båter, de behøver ikke å skrelles.
vask og del alt i omtrent like store skiver,
hvitløken deles i båter, de behøver ikke å skrelles.
Legges i ildfast form/langpanne.
Ha over litt provencekrydder, salt, pepper og godt med olivenolje.
Bakes i ovnen i ca 1 1/2 time i 180 grader.
Det
går helt fint og tilpasse tid/varme etter en stek eller kake,
dvs steke det sammen for å spare tid og energi.
F.eks. kan du lage de samen med middagen dagen før du vil servere de ;-)
dvs steke det sammen for å spare tid og energi.
F.eks. kan du lage de samen med middagen dagen før du vil servere de ;-)
Før servering har du over Balsamicoeddik (evnt. mer olivenolje) og smaker til med salt/pepper.
Kan oppbevares i flere dager i kjøleskap,
og er godt både til grillmat, kjøtt/fisk, på brødskiva, i omeletten etc.
og er godt både til grillmat, kjøtt/fisk, på brødskiva, i omeletten etc.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)