Luksus på grillen med luksus omgivelser ;-)
Både hare- og kaninkjøtt er veldig fint kjøtt og blir fort tørt,
det passer derfor veldig fint til å grille.
Her i syd-Frankrike er det dessuten stor tradisjon med grillet hare, servert med saupiquet cru.
Det finnes ikke mange oppskrifter på grillet hare/kanin i de tradisjonelle oppskriftbøkene med røtter i tradisjoner her i syd frankrike, tror alle familier griller dem helt vanlig ;-) Etter litt utspørring fikk jeg ihvertfall greie på at de skulle knekkes flate og snus ofte, ikke på grillspidd. Smøres inn med urter, olje og sennep.
I mangel av en hel hare ble det en haresadel delt i koteletter og en bakpart av kanin, forparten var jo blitt til rillettes.
Tines
god tid i forveien, smøres inn med en blanding av hakket timian,
grovmalt pepper, nøytral olje (for ikke å stele oppmerksomheten fra
kjøttet) og sennep, lot den ligge å godgjøre seg til tiden var inne for å
grille.
Til grillingen brukes gamle vinstokker, litt rosmarin på glørne gir litt røyksmak.
Grilles til de er passe grillet, haren skal være rosa i midten.
Vi lurte litt på om det var froskelår vi hadde fått tak i ...
Som tilbehøret ble det grillet champignon, maiskolber.
Kalde provencegrønnsaker med balsamicodressing.
Kalde provencegrønnsaker med balsamicodressing.
klikk på bildene for å komme til oppskriftene.
Provence grønnsaker, tilberedes på forhånd og serveres som en kald salat.
Se HER for oppskrift/fremgangsmåte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)