Liker du Andeconfit ?
Her kommer en superenkel oppskrift,
som selvfølgelig kan lages i en vanlig kjele ;-)
-men her tester vi Crock-pot'n og den skuffer ikke ;-)
Andeconfit er ofte servert i mindre biter,
dette er en variant hvor skinnet beholdes på
(sparer minst en time med tilberedning)
som jeg fant anbefalt av en av de store kokkene på en fransk side...
Heretter blir det denne måten her i huset ;-)
dette er en variant hvor skinnet beholdes på
(sparer minst en time med tilberedning)
som jeg fant anbefalt av en av de store kokkene på en fransk side...
Heretter blir det denne måten her i huset ;-)
Enkel Andeconfit
Andelår eller vinger
havsalt
1 dl vann
1. Dag
Gni inn andelårene med havsalt.
La de hvile i kjøleskapet minst over natten.
2. Dag
Skyll godt av alt saltet.
Ha vannet i bunnen på gryta -Pot'n.
Legg i andelårene.
Sett krock-Pot'n på Full varme og 4,5 time,
eller la gryta trekke på ovnen i ca. 2,5 time
-blandingen skal ikke koke men trekke.
Kjøttet skal løsne fra bena.
Andeconfit'n er klar til servering eller oppbevaring.
Når den blir kald :
-------------------------------
Her i Frankrike er det et 'must' med pommes frites til,
det er passer veldig bra til grønnsaker som broccoli, aspargesbønner etc.
Jeg lagde pommes frites med hvitløk og krydder som:
paprika, gurkemeie (bra for helsa), provencekrydder, pepper og salt...
litt olje...
Skjær poteter i staver ha de i en plastpose,
bland krydder med olje og ha i...
...surr igjen toppen på posen og vri den rundt i alle retninger til krydderblandingen er godt fordelt.
Stek i ovnen på 210 grader varmluft i ca 20 minutter...
(tiden varierer med type poteter og tykkelse på bitene)
Andelårene blir ekstra gode hvis de får en runde i stekeovnen,
enten de er nylagde eller hermetisert...
Legg de i en form med skinnet opp
(hvis det fortsatt er der)
sett i ovnen i 10 minutter på ca 210 grader
(ved siden av pomme-friten)
Server med masse kruspersille,
salat-grønnsaker ettersom hva som er i sesong ;-)
Bon Appétit :-)
www.facebook.com/GodtogSunt
-alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)