5. nov. 2013

Konfektkake med Kastanjer

Ikke pudding, ikke krem og ikke kake...
-kan sammenlignes med vår delfiakake,
 på fransk kalles den Gateau de Chataignes : Kastanjekake ...

Det får bli Konfekt Kake ...


Stekefri Konfektkake med Kastanjer


-2 porsjoner-

125 g skrelte kastanjer (rå eller puré)
0,5 dl fløte
25 g smør
50 g mørk kokesjokolade (70%)
25 g sukker (eventuelt 12,5 g agavesirup)
1 eggeplomme

Å skrelle kastanjene er den værste jobben,
det går enklest ved å skjære et kryss i den tykkeste enden,
deretter koke de i 7 minutter,
 ta ut 5-6 av gangen til skrelling og la de andre ligge i vannet.
-ligner litt på å skrelle mandler, 
 husk det er to skall ett ytre og ett indre...

Kok de skrelte kastanjene videre (i nytt vann eller i melk),
til de er møre...
Hell av kokevannet og tlsett fløten, kok opp...

Mos blandingen i en kjøkkenmaskin eller igjennom en sil til du får en puré.
Smelt smøret, ha i sjokoladen og rør til det er smeltet.
Ha alle ingredienser i kjøkkenmaskinen eller i en bolle.
Rør til du har en glatt masse.
Ha massen i en passende form,
porsjonsformer eller f.eks. brødform for store porsjoner...


Sett i kjøleskapet (avkjøl først),
 3-4 timer for små former opptil 24 timer for store former.

Holder seg selvfølgelig i flere dager i kjøleskapet :-)


Les mer om kastanjer HER

Bon Appétit :-)




En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
www.facebook.com/GodtogSunt
 -alle nye innlegg blir satt opp der...

I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)