Butterdeig:
500 g mel
400 g smør
1 ts salt
2,5 dl kaldt vann
Bland mel, vann og salt til en deig.
Kjevle ut deigen og ha smør på 1/3, ved å skjære skiver med en ostehøvel, brett over og kjevle ut.
Fortsett til alt smøret er kjevlet inn. Legg deigen kaldt innimellom hver utkjevling hvis nødvendig.
Ha på smør, brett, kjevle, smør, brett, kjevle...
Kjevle ut deigen og ha smør på 1/3, ved å skjære skiver med en ostehøvel, brett over og kjevle ut.
Fortsett til alt smøret er kjevlet inn. Legg deigen kaldt innimellom hver utkjevling hvis nødvendig.
Ha på smør, brett, kjevle, smør, brett, kjevle...
Gjenta prosessen minst 6 ganger, det er dette som gir de tynne flakene under steking.
Deigen kan brukes med en gang eller oppbevares kjølig.
NB: Oppskriften er stor og holder til minst to langpanner...
NB: Deigen kan fryses ned, ferdig kjevlet (rull inn med bakepapir) eller klar til å kjevles.
Tines en time før bruk.
Kjevle deigen til den har ønsket form. F.eks. langpanne.
Prikk den med en gaffel, for at den ikke skal blåse opp ujevnt i store bobler.
Stekes før fylling eller med fyllet.
Som regel på 180 grader i 10 minutter uten fyll eller 20-30 minutter med fyll.
Når man steker en paibunn uten fyll,
er det lurt å legge ett lag bakepapir i kaken med ris/tørkede erteroppi,
steke dette først i 10 minutter og deretter 5-10 minutter uten,
for at den skal holde fasongen.
Deigen kan brukes med en gang eller oppbevares kjølig.
NB: Oppskriften er stor og holder til minst to langpanner...
NB: Deigen kan fryses ned, ferdig kjevlet (rull inn med bakepapir) eller klar til å kjevles.
Tines en time før bruk.
Kjevle deigen til den har ønsket form. F.eks. langpanne.
Prikk den med en gaffel, for at den ikke skal blåse opp ujevnt i store bobler.
Stekes før fylling eller med fyllet.
Som regel på 180 grader i 10 minutter uten fyll eller 20-30 minutter med fyll.
Når man steker en paibunn uten fyll,
er det lurt å legge ett lag bakepapir i kaken med ris/tørkede erteroppi,
steke dette først i 10 minutter og deretter 5-10 minutter uten,
for at den skal holde fasongen.
Butterdeig er ingrediens i mange kaker og mange aperitiffer- forretter-lunsjer-middagsretter...
Galette de Roi ...
Skinkesnurrer
Diamant-aperitif
Hjertegodt
Tapas pizza
Egg-cocotte
...oppskrifter på bloggen under kaker, lunsj eller tapas...
Har du en butterdeig kan du lage noe godt ;-)
Bl.a. denne Napoleonskaken:
oppskrift HER
En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på
Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)
Flott detaljert oppskrift. Har lyst til å si at det går fint an å fryse butterdeigen i mindre flak og ta frem det du trenger for å lage noe i en fart.
SvarSlettTakk skal du ha :-)
SlettKlart det må nevnes at den kan fryses,
legger det til i teksten,
Takk for tipset :-)