Fikk ikke laget kake på 17-årsdagen til Vanessa :-(
-første gang på 17 år at det ikke har blitt minst 1 hjemmelaget kake på en bursdag...
Hun fikk klare seg med Napoleonskake fra Butikken....
Det var derfor helt klart at vi måtte ha kake nå som jeg er i siget igjen ;-)
Hva ville Vanessa ha jo eplecrumble...
Det passer jo bra da jeg har noen overmodne epler liggende...
Med 30 minutter igjen til lunsj ble det ikke tid tid til vaniljesaus,
som alle er 'avhengige' av så da fant jeg på denne varianten:
Epleomelett med Crumble
6 porsjoner
4-6 epler
2 ss vann
1/2 dl sukker
3 egg
3 dl creme fraiche
1 dl malte mandler
1 dl havregryn
3 ss hvetemel-speltmel
50 g smør (gjerne mer...)
3 ss agavesirup-honning
1 ts kanel (sunt ;-)
Skrell eplene og del i båter...
Varm opp van og sukker til det blir karamell...
Ha i eplebåtene, rør rundt og sett på lokk,
la surre i 5 minutter, mens du..
...blander egg (bruk gjerne flere egg) og creme fraiche...
...bland alle ingredienser til crumble...
Ha creme fraiche blandingen over Eplene.
Stek crumbelen i en tørr stekepanne og fordel over eplene når den er ferdig,
akkurat passe tid for at epleomeletten har stivnet...
Fortsett stekingen (fortsatt med lokk) på lav varme i 10-15 min....
Husk at steketiden varierer med tykkelse du kan selvfølgelig lage større og mindre porsjoner ;-)
For en litt eksklusiv variant kan du flambere med cognac- armagnac...
Bon Appétit :-)
www.facebook.com/GodtogSunt
-alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)