Lam er Påskemat,
lammebog-lår stekes helt, kotelettene passer til grilling...
...og resten passer til fårikål om høsten og fricassé om våren :-)
Kutt ut alle gamle oppskrifter med unødvendige karbohydrater,
og prøv denne enkle men utrolig gode versjonen:
Lammefrikasse
6-8 personer
2 kg Lammesider e.l.
Timian, salt og pepper
2 kg Grønnsaker
(f.eks.: asparges, brokkoli, purre, gulrot, sellerirot)
6-8 eggeplommer
Del lammekjøttet i passe biter og ha i en gryte,
brun disse så litt av fettet smelter (kan droppes).
Ha på 1 liter kaldt vann og kok opp, skum av,
ha i timian, salt og pepper etter ønske,
og la småputre under lokk i 1 1/2 - 2 timer,
eller bruk en 'slowcoocker' for lengre koketid, men bruk kun 4 dl vann.
Vask og eventuelt skrell grønnsaker,
skjær i store biter og kok disse i en egen kjele,
(eller sammen med kjøttet på slutten av koketiden)
Hvis du bruker brokkoli som meg ha bukettene i de siste 5 minuttene,
så de ikke blir helt ihjelkokte.
Ta vare på grønnsakssaften.
Saus:
Sil av kjøttsaften,
kok den opp og ta kjelen av varmen før du rører inn eggeplommene,
rett før servering, ca 1 dl kraft per eggeplomme.
Smak til med salt og pepper,
men ikke ødlegg den gode naturlige lammesmaken ;-)
Serveres hver for seg eller alt på ett fat med sausen over.
-hvis du ikke har grønne grønnsaker må du gjerne strø litt persille-gressløk over,
grønt gjør godt nå som våren er her ;-)
Rester blir til superfrokost:
Varm opp restene med grønnsakskraften for en deilig suppe ;-)
Bon Appétit :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
lammebog-lår stekes helt, kotelettene passer til grilling...
...og resten passer til fårikål om høsten og fricassé om våren :-)
Kutt ut alle gamle oppskrifter med unødvendige karbohydrater,
og prøv denne enkle men utrolig gode versjonen:
Lammefrikasse
6-8 personer
2 kg Lammesider e.l.
Timian, salt og pepper
2 kg Grønnsaker
(f.eks.: asparges, brokkoli, purre, gulrot, sellerirot)
6-8 eggeplommer
Del lammekjøttet i passe biter og ha i en gryte,
brun disse så litt av fettet smelter (kan droppes).
Ha på 1 liter kaldt vann og kok opp, skum av,
ha i timian, salt og pepper etter ønske,
og la småputre under lokk i 1 1/2 - 2 timer,
eller bruk en 'slowcoocker' for lengre koketid, men bruk kun 4 dl vann.
Vask og eventuelt skrell grønnsaker,
skjær i store biter og kok disse i en egen kjele,
(eller sammen med kjøttet på slutten av koketiden)
Hvis du bruker brokkoli som meg ha bukettene i de siste 5 minuttene,
så de ikke blir helt ihjelkokte.
Ta vare på grønnsakssaften.
Saus:
Sil av kjøttsaften,
kok den opp og ta kjelen av varmen før du rører inn eggeplommene,
rett før servering, ca 1 dl kraft per eggeplomme.
Smak til med salt og pepper,
men ikke ødlegg den gode naturlige lammesmaken ;-)
Serveres hver for seg eller alt på ett fat med sausen over.
-hvis du ikke har grønne grønnsaker må du gjerne strø litt persille-gressløk over,
grønt gjør godt nå som våren er her ;-)
Rester blir til superfrokost:
Varm opp restene med grønnsakskraften for en deilig suppe ;-)
Bon Appétit :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere, G+ og liker ;-)
.
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)