10. sep. 2015

Bjørnebærgele uten sukker

Kan man lage gele uten sukker ?


Ja det kan man,
men selvfølgelig ikke holdbar som de laget på sukker...

Du trenger:

Bjørebærgele uten sukker

Bjørnebær
Agar-agar eller gelatin


Vask Bjørnebær og ha de i en kjele,
det er opp til deg om du vil tilsette vann eller ha den konsentrert,
jeg tilsetter som regel 1/2 dl i en lite kjele så det ikke svir seg før bæra safter seg.
Kok på svak varme i 10-15 minutter under lokk så ikke fuktighet og vitaminene stikker av ;-)
Sil blandingen og knus bærene for å få ut all saft,
eller la de være med ;-)

Rør ut agar-agar (4 g per 5 dl) i litt av saften og rør inn i bærsaften , kok opp og ha i ønsket glass.

eller:

Glatinplater 2 plater pr for stiv gele, 1 for løs:
legges i bløtt i kaldt vann og røres deretter ut i den varme saften.
ha på glass...

eller:

Gelatinpulver has i litt vann noen minutter og røres ut i den varme saften,
has på glass...

 Vil du ha den litt søt kan du røre inn litt honning når den er fingervarm,
eller annet sukker når den er varm...

Liker du vaniljesmak, koker du en splittet vaniljestang med bærene.


Du kan spise gelen som den er eller bruke den i kaker :-)


Kan oppbevares noen dager i kjøleskap.
Bærene kan fryses ned og gele lages etter behov hele vinteren :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

3 kommentarer:

  1. takk for besøket på min blogg Hege :-)
    Følger også med hva du legger ut, men er ikke så flink til å legge ut en kommentar.
    Håper du har det bra i Frankrike! :-)
    mvh
    marco

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig og takk selv, må følge med på hva som skjer i kjente trakter :-)

      Slett
  2. mmm.... :)

    Høres godt ut. God helg

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)