5. sep. 2015

Fikensyltetøy med Chili uten sukker

Når du ikke spiser sukker hver dag og hele dagen,
så blir du mer og mer ømfindtelig for sukker,
så prøver du å slutte fortvil ikke etter den første kneika går det lett som bare det ;-)

Syltetøy laget på tradisjonell måte er fryktelig søtt,
selv med redusert mengde sukker...
...mange bær og frukter har naturlig sukkerinnhold og trenger ikke mer sukker tilsatt.

Kok opp smak og prøv deg frem,
prioriter annen smakstilsetning og krydder før du tilsetter sukker,
og vil du ha det søtere rør heller inn litt honning når det er avkjølt.

Nytes med en kokos-iskrem,
eller på en surdeigs-pannekake :-)


Her er min variant av fikensyltetøy:

Fikensyltetøy med Chili:

Fiken
Chili (middels sterk)


Del fikenene i terninger (etter å ha vasket dem),
og chili'n i tynne strimler,
hvis den er sterk: bruk kun få strimler !
Ha i en kjele med 1/2 dl vann og kok opp under lokk på lav varme,
la småputre til fikenene løser seg opp, ca 15-20 minutter.
Smak om den er sterk nok etter din smak,
(det er meningen at det skal smake fiken med en chili'tuch ettersmak)
tilsett eventuelt mer chili og kok 10 minutter til.

Avkjøl til fingervarmt og smak,
hvis du vil ha den søtere kan du nå røre inn litt honning,
men for søt blir kvalmt,
det skal smake fiken.

Må oppbevares i kjøleskap og spises raskt,
du kan fryse ned små porsjoner for å ha utover vinteren.


Snille naboer,
deler av overflodet ...

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)