Gode kaker som kan spises med god samvittighet burde lages oftere !!!
Prosjekt i helgen ?
Utskriftsvennelig utgave finner du HER
Godt og Sunt's Bjørnebærkake
12 cm kakeform
Bunn:
1/2 dl små havregryn
1/2 dl malte nøtter
1/2 dl kokos
1 ss honning
4 ss kokosolje
Fyll/Pynt:
1 dl bjørnebær
Bavarois/Mousse:
2 eggeplomme
1 dl kokoskrem
2 dl kokosmelk
3 plater gelatin eller 2 gram agar-agar
Gele:
1 dl bjørnebær
1 dl vann
2 ss honning
3 plater gelatin eller 2 gram agar-agar
Slik gjør du:
Bunn:
-smelt honning og fett
- rør inn det tørre
-trykk massen ned i bunnen av formen
Fyll:
-sett bær langs kanten
Bavarois/Mousse:
-rør eggeplommer sammen med kokoskrem
-kok opp kokosmelka,
-følg beskrivelse på enten agar eller gelatin
-bland inn i kremen
-helles i formen, la det være igjen en cm til toppen
-avkjøl og sett i kjølesap til helt stiv
Gele:
-kok opp bær og vann
-la småkoke 5-10 min og sil
-tilsett agar eller gelatin som anvist
-avkjøl til det nesten stivner
-hell over den kalde kaken og avkjøl
Pynt:
Plasser noen bær på og rundt kaken før servering
Litt ekstra Bjørnebærgele og krem ble kjempegod
dessert til meg :-)
Vil du skrive ut oppskriften klikk HER
Bon Week-End :-)
.
Prosjekt i helgen ?
Utskriftsvennelig utgave finner du HER
Godt og Sunt's Bjørnebærkake
12 cm kakeform
Bunn:
1/2 dl små havregryn
1/2 dl malte nøtter
1/2 dl kokos
1 ss honning
4 ss kokosolje
Fyll/Pynt:
1 dl bjørnebær
2 eggeplomme
1 dl kokoskrem
2 dl kokosmelk
3 plater gelatin eller 2 gram agar-agar
Gele:
1 dl bjørnebær
1 dl vann
2 ss honning
3 plater gelatin eller 2 gram agar-agar
Slik gjør du:
Bunn:
-smelt honning og fett
- rør inn det tørre
-trykk massen ned i bunnen av formen
Fyll:
-sett bær langs kanten
Bavarois/Mousse:
-rør eggeplommer sammen med kokoskrem
-kok opp kokosmelka,
-følg beskrivelse på enten agar eller gelatin
-bland inn i kremen
-helles i formen, la det være igjen en cm til toppen
-avkjøl og sett i kjølesap til helt stiv
Gele:
-kok opp bær og vann
-la småkoke 5-10 min og sil
-tilsett agar eller gelatin som anvist
-avkjøl til det nesten stivner
-hell over den kalde kaken og avkjøl
Pynt:
Plasser noen bær på og rundt kaken før servering
Litt ekstra Bjørnebærgele og krem ble kjempegod
dessert til meg :-)
Bon Week-End :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Den så super god ut :)
SvarSlettHei! Tenkte prøve denne i morgon. Men stemmer det at dette er oppskrift til 12 cm kakeform i diameter? Må doble til 24 cm form då?
SvarSlett