25. feb. 2013

Raspet rødbet og gulrot

Godt, sunt og billig ;-)

En av de salatene jeg lager ganske ofte, men ikke ofte nok ;-)
...er raspede rotgrønnsaker som f.eks. gulrot og rødbet, gjerne sellerirot eller kålrot...


Når jeg først har raspet opp en porsjon, har jeg over sitronsaft og oppbevarer den opptil 2-3 dager i kjøleskapet. Den kan den brukes på forskjellige måter:

- alene som salat, eventuelt med litt dressing.
- blandet i en komposert salat.
- karamellisert med sukker og eddik.
- med majonesdressing som pålegg.

Raspe gulrøtter osv er enkelt, ingen opplæring er nødvendig ;-)

Vask og skrell det du vil raspe.
Bruk håndrasp eller en kjøkkenmaskin.
Hvis det ikke skal spises med en gang har du over litt sitronsaft så holder det seg bedre.






Her til lunsj, 
enkelt med litt olivenolje og ruccolasalat







Karamelisert:
Lag karamell av lik mengde sukker og eddik, gjerne balsamikoeddik i en liten kjele/stekepanne.
Når blandingen begynner å tykne har du i revet gulrot/rødbet og blander godt, stek noen minutter mens du rører...

Kan brukes på pai...
...med salat og litt nøtter...


Eller ved siden av salat, på brødskiva, i en rull med skinke...


Spis mer grønnsaker :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)