14. feb. 2013

Valentin Pizza

Romantisk Pizza for to :-)


Som tar vare på restetorsdags tradisjon og Valentins Day feiring...

Fyllet er:

 Andekjøtt
Appelsinsaus
Grønn paprika
Revet ost
Tubeost, ketchup og Pizzadeig til å lage hjertet...

Smør på saus, legg på kjøtt og paprika. Strø på ost.
Deretter lagde jeg ett hjerte med en stripe deig og tubeost,
siden det manglet farge fikk det en runde med ketchup til slutt...







Pyntes med appelsiner og litt grønn paprika...




 Rester av andekjøtt og appelsinsaus, fra en Canard a l'orange... oppskrift kommer ;-)

Oppskrift på deig og fremgangsmåte kommer under...
eller se mitt andre innlegg om Pizza HER


Pizza deig

(til ca 16 små tynne pizzaer)

15 dl /900 gram mel
1 pk gjær fersk/tørr
1 ss salt
1 ss sukker
4,5 dl vann
1 dl olivenolje

I maskin:
Ha det våte (kaldt) i en kjøkkenmaskin og tilsett det tørre, elt deigen minst 10 minutter.

For hånd:
Ha det tørre i en bolle (eller på bordet) lag en grop i midten og hell i det våte, bland alt godt sammen og elt i 10 minutter.

Deigen skal være ganske tørr, hvis ikke tilsetter du mer mel.
Sett deigen kjølig (kjøleskap) til den skal brukes, minst en time men gjerne opptil fire dager, pass på å ha stor bolle med lokk, da den hever ganske mye.
Hvis du ikke skal bruke den (eller deler av den) i løpet av 4 dager kan den fryses ned.

Deigen deles i 16 biter, oppbevar i kjøleskapet de som skal brukes og pakk inn de andre hver for seg og legg i fryseren.

Forslag til fyll som gjøres klart på forhånd, og eventuelt settes på bordet i skåler, for hver enkelt og velge og vrake. Hvis man ikke er fler enn 4-6 kan alt legges i passe porsjoner på individuelle skåler, er man flere eller har mange valg kan det kreve utrolig mange skåler og veldig stort bord:

  Tomatsaus
nr 1: kok opp tomatsaus med hvitløk og basilikum.
nr 2: kok opp tomatsaus (7 dl) med 3 ss sukker og 3 ss eddik
Crème Fraîche
  blandet med friske urter, hvitløk og pepper
 
Kyllingfileter i strimler
Stekt kjøttdeig
Spekepølse
Kokt skinke
Bacon
Laks marinert i pesto
Hvit fisk marinert i soyasaus/sitron 
Blåskjell
Reker



Kokte poteter
Mais , løk
Champignon
Ananas
Paprika: rød og grønn
Squash 
Tomatskiver
Cherrytomater
Raclette ost
Roquefort ost
Chevre ost
Revet gulost
Parmesan ost
Olivenolje
Pepperkvern
Til å toppe den ferdigstekte pizzaen er en enkel Roqeutte salat herlig, og litt av creme fraichen med urter. Sitronbåter til sjømatpizzaen. Pepperkvern og olivenolje.

Som sagt er dette ett forslag til ingredienser, anbefaler og velge noen fra hver kategori som passer sammen, på grønnsaksdelen er det helt klart plass til mange flere forslag ;-) 
En kommentar i feltet under for de som har gode forslag ;-)

Selve tilagninge blir slik: kjevle ut deigen som på forhånd er delt i passe store emner, ta ut pizza steinen eller jernplaten, jeg satte min på gassblussen for at den skulle holde seg varm og Pizza bunnen steker under mens vi legger på 'toppingen', først has på tomatsaus eller creme fraiche, deretter revet ost og så ønsket garnityr.





  Paprika gjør seg fint til å lage hjerter og ansikter...


Tips fra en Italiensk pizzakokk er å ha olivenolje over Pizza'en før steking ;-) 

Inn i ovnen i ca 3 minutter, det går veldig raskt, imellomtiden kjevler du litt på neste pizza.
 Pizzasteinen eller jernplata tas ut og settes på gassblussen (eller vanlig stekeplate) for at den ikke avkjøles,


 ...ta av den ferdige pizzaen og begynn på neste. 

2 kommentarer:

...til stor glede for bloggforfatteren :-)