12. juli 2012

Grønnsakswok med And

Salat, tomater, poteter, gulrøtter, blette (på Norsk ? 'bladkål?'), løk rett fra kjøkkenhagen

de fortjener godt tilbehør:
Andebryst

De første grønnsakene trenger ikke så mye koking/steking, de er nesten møre før man begynner,
de passer derfor veldig godt til en rask wok.
Begynn med å steke andebrystet, skjær ruter i skinnet, ha på salt/pepper/provencekrydder,
 legg den i varm stekepanne med skinnet ned.
La steke godt ca 7-10 min for at fettet skal smelte(veldig varm panne), legg gjern lokk (med ventilasjon, det skal steke ikke koke) på etter 2-3 minutter. Snus og stekes 2-5 minutter på andre siden ettersom hvor tykk den er og hvor godt stekt du vil ha den.

Bland 1 ss agavesukker med en 1 ss eplesidereddik og hell over fettsiden, snu fileten igjen og stek 1-2 min til for å karamelisere,  anbefaler å servere den rød/rosa i midten...
Legg anda til å hvile.
Samtidig med at anda stekte har du vasket (ikke skrell ferske grønnsaker),
 delt opp grønnsakene i passende biter.
Ta litt av andefettet i en wok/stor panne (varm opp),
 ha i poteter og gulrøtter først, etter 5 minutter, løk og når potetene er ferdigstekt -

Hvis du vil ha litt asiapreg og saus på retten gjør følgende: 
ha i litt potetmel (rør), soyasaus, sherry, litt vann/kraft og pepper.
Hvis du vil beholde grønnsakene så naturlig som mulig holder det med litt salt og pepper.

Til slutt kålbladene; de skal bare så vidt varmes opp.

Ha i andebrystet så det får varmen i seg og så er det bare å servere med f.eks. ferskt brød eller ris for de som er mindre frankofile ;-)

Salaten og tomatene ble en frisk salat :-) til å starte måltidet med.

Bon Appétit !


Bon Apètit !



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)