Yndlings-ugresset mitt, godt, sunt, lett å plukke osv.
Pourpier på fransk, pigweed og mange andre navn på engelsk, det latinske navnet er: Portulaca oleracea, men det norske navnet finner jeg ikke, håper dere kan hjelpe meg ;-)
Den er utbredt i alle verdensdeler og brukt i matlaging i over 2000 år, og er også brukt i medesin.
Stilk, blader og frø kan brukes. Rå, kokt, stekt. Kan også oppbevares i eddik.
Inneholder
bl.a. omega 3 +6,mineraler: selen, jern, kobber, sodium, calcium,
phosphore, magnesium, potassium. En rekke vitaminer : A, C, B 1+2+3+6+9.
Dagens oppskrift passer som tilbehør til f.eks. stekt egg.
smelt
litt smør i stekepanna og ha i noen skiver choriso pølse (eller annen
spekemat)og hvitløk skjært i biter,
La det steke litt og ha i pourpier, akkurat som spinat så blir en stor mengde fort liten,
man får ta det man
har klart og plukke.
Ha i mer smør hvis nødvendig og la surre litt under lokk.
Ferdig til servering, man trenger som regel ikke å legge til mer krydder.
Passer
som sagt til stekt egg/omelett, eller i en omelett,
kan serveres som
forrett eller som tilbehør til f.eks. fisk eller hvitt kjøtt.
Hei! Du har vunnet premie hos Matbloggsentralen, se http://www.matbloggsentralen.com/2012/07/vinneren-av-jordbrutfordringen-er.html - ta kontakt med oss! Hilsen ina & ina
SvarSlett