Det er ikke bare poteter som kan brukes til mos, både gulrøtter, kålrot og selleri, og ikke minst squash...
Squashplantene har en tendens til å komme med masse frukt samtidig og med 20 planter så blir det jo litt...
Har ikke funnet noen supermåte og konservere de på, de kan fryses ned og de kan hermetiseres men de er veldig bløte når de tas opp til bruk, ypperlig i ratatouille, men tomatene er mye tregere :-( Så da blir det til at de må spises og da må de jo serveres på forskjellige måter, etter pølsebrød i går så kommer her en oppskrift på mos.
Bakvendt som jeg er så rasper jeg squashn først istedetfor å ta den varme massen i kjøkkenmaskinen etterpå, og siden jeg liker å beholde skallet på er det ikke så flott når man moser for hånd.
Til ca. 6 porsjoner:
2-4 squash, jeg brukte 2 stoore...: vaskes og raspes...
Has i kjele og massen kokes med 1 dl vann og en hel buljongterning...
La koke i 10-15 minutter og tilsett 1 stor ss (eller 2-3) med smør og 1/2 - 1 dl fløte...
pass på at det ikke blir for løst eller kok litt til uten lokk mens du rører for å fordampe litt veske...
Rasp litt muskatnøtt over, rør og smak til...
(vil du lage den litt ekstra flott, kan du røre inn eggeplommer, ost)
Passer som tilbehør til det aller meste,
rester kan du blande med litt egg og steke kaker av eller bruke i grateng...
En annen variant er å bytte ut fløte og smør med blåmuggost,
og muskatnøtt med litt urter, men den var bare populær hos de store ;-)
Dette så kjempegodt ut
SvarSlett