Marinerte kyllingbiter er kjempegodt som grillmat.
Marinaden:
1/2
dl Olivenolje
2 ss agavesirup
1 ss sterk sennep
1/2 dl hakkede urter (oregano, timian, kruspersille, gressløk)
1 ss paprikapulver
1 ss gurkemeiepulver
1 ts malt pepper
1 ts piri-piri chilisaus.
( det er fullt mulig og bytte ut, ta vekk, legge til dine favoritter)
2 ss agavesirup
1 ss sterk sennep
1/2 dl hakkede urter (oregano, timian, kruspersille, gressløk)
1 ss paprikapulver
1 ss gurkemeiepulver
1 ts malt pepper
1 ts piri-piri chilisaus.
( det er fullt mulig og bytte ut, ta vekk, legge til dine favoritter)
Alt
blandes godt og has over kyllingbitene, hvis kyllingene er i store
biter med skinn på (f.eks lår, deler av låret) så er det lurt og skjære
snitt for att smakene trekkes inn i kjøttet og ikke bare legger seg
utenpå skinnet.
La ligge kjølig frem til grillen tennes, deretter kan den tas frem så den er temperert til det passer å grille.
Grilltiden
kan variere etter størrelse og hvordan du liker kjøttet, for at det
blir så saftig så mulig må kjøttet snus ofte og ikke grilles for lenge,
du må gjerne pensle med med marinaden underveis.
Kjempegodt med potetsalat til, eller søtpotetsalat som i forrige blogginnlegg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)