Når bønnene kommer ja da kommer de, først 1 kg så 3 kg...
Det er godt de er kjempegode :-)
Den letteste og mest populære måten å servere de på,
er helt enkelt lettkokt med smør, urter, hvitløk og salt.
er helt enkelt lettkokt med smør, urter, hvitløk og salt.
Lettkokt med hvit saus (jeg bruker creme fraiche) og ett eller to kokte egg i biter...
De er også populære i omelett med bacon (evnt potetrester e.l.) og løk.
Blir det rester kan de brukes i en grateng...
Og når det er fler enn vi kan spise opp da tas de vare på til vinteren:
De kan kokes lett og fryses ned eller man kan hermetisere dem.
Konservering:
Det
aller beste er å fryse de ned: forvelles i 1-2 min, ha dem i kaldt vann
for å stoppe kokeprosessen, deretter må de få ligge å dryppe i en
sil/dørslag til de er tørre og så kan de legges i fryseposer/bokser og
fryses ned.
Når
man har for liten plass i fryseren er hermetisering ett godt
alternativ: Vask og kok ønskede glass (du trenger relativt store glass.
Forvell bønnene som beskrevet over. Legg glasset på høykant og legg
bønnene i glasset så de blir stående, så mange som mulig, eller begynn i
bunnen og legg de langs kanten -bøy dem til... Jeg delte de i to for å
få plass til litt til. Kok opp saltlake i forholde 20 gram pr liter,
hell laken over bønnene opptil 2 cm fra kanten. Ha på lokk, sett
glassene i en stor kjele dekk med vann til minst tre cm over glassene og
kok opp, la småkoke i tre timer (for store glass).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)