30. aug. 2012

Bjørnebærsyltetøy

Etter tomater og plommer er turen kommet til bjørnebær. 
Vi har dessverre ikke villbringbær, men enormt mye bjørnebærkjerr, ja det er verre enn ugress :-( 
Heldigvis er det noen som vokser slik til at de gir bær :-) 
Så ut og plukk, det er jentene som er flinkest og så vel hjemme må det lages syltetøy så vi har det til besteforeldrene kommer, særlig bestefar som spiser brødskiver med syltetøy både til frokost og lunsj ;-)

Vel hjemme blir de veid og vasket, 
hatt i kjele og tilsatt halvparten av sin vekt sukker, 
dvs 1 kg bær 500 gram sukker, 
man kan godt tilsette mer sukker men jeg er ikke så veldig glad i søtt...


Kokes opp og la koke i ca 2 minutter, 
skum av hele tiden da det alltid er litt rusk på dem. 
Nå kan de enten knuses som de er (det gjør vi) eller presses igjennom en sil for å få ett glatt syltetøy.





Has i steriliserte glass som settes på hodet, så eventuelt luft blir borte, 
og ikke røres i minst 24 timer.



1 kommentar:

  1. Hei,bruker du ikke syltepulver?? Blir det ikke tynt? Mvh Carina :-)

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)