10. mai 2015

Ukemeny 20/2015, Vår og Sol i asjetten

Spis rent og naturlig :-)
dvs. å spise kun det du ser hva er!

Utskriftsvennelig versjon med lunsjforslag, middagsforslag og handleliste 
finner du HER

 Naturlig mat er enkelt, sunt og godt ;-)

Fakta om Paleo og mine erfaringer, 
kan du lese mer om HER.




Hvis du ikke vil spise helt Paleo er det bare å legge til
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
 for en helt vanlig diett ;-)

De fleste  middager er under 30 minutter, eller 10...
-noen av disse er laget i CrockPot - Slow-coocker som står og putrer hele eller halve dagen :-)
...forøvrig vil en paleolivsstil være enkel matlagning siden den er inspirert av steinalderen...

Ukens meny:




Mandag:
Eggefisk til middag,
raskt og enkelt med de grønnsakene du måtte ha :-)
-brennesle(spinat), grønt fra stangselleri, asparges

Inspirasjon finner du HER...




Tirsdag

Jeg har masse kjøttrester fra kraftkoking,
mine melkesyregjærede rødbeter og lager Bortsch
Russisk Rødbetsuppe, synet bedrar den er fantastisk god!!
Servert med kokoskrem se HER.
(ta vare på melka til i morgen)



Onsdag:

Kyllingfilet i biter og Blomkål stekes.
Krydres med  Curry og tilsettes 2-3 dl kokosmelk.
Husk masse grønn salat :-)



Torsdag:
Ørret med eplesaus, bytt ut fløte med kokosmelk, muscat med eplesaft og smør med ghee
 for en 100% paleomiddag...
Velg grønnsaker som tilbehør.
oppskrift HER





Fredag:
Meatzza, Paleo-pizza som du finner HER,
perfekt fredagsmat, sunn pizza ;-)







Lørdag
Sushi er nesten perfekt som paleomat, den eneste feilen er ris, er du på challenge dropp den, bruk mer grønnsaker eller f.eks. en nøtteblanding eller eggerøre.
Hvis du ikke er på challenge kan du trygt bruke litt ris.
La deg inspirere HER og spis Sushi i dag :-)



Søndag 17. Mai ,
egen meny for nasjonaldagen kommer på Onsdag på bloggen ;-)


Frokost

Hvis du er avhengig av frokost så er
middagsrester mitt beste forslag,
bare og varme opp, tilsett ett egg hvis det ikke er nok ;-)


Lunsj

Til Lunsj foreslår jeg  masse grønt, egg og fisk eller kjøtt.

Forslag til hver dag i den utskriftsvennelige utgaven som du finner HER

Hvis du er litt tøff og interessert i ville spiselige vekster,
 kan du bytte ut asparges med ormegress, ruskus eller tamier... Se HER



...som tidligere nevnt tar jeg en teskje linolje for å spe på med omega 3,
men med mye kjøtt blir det ekstra viktig å få i seg omega 3!
Bland med sitronsaft og den går ned hos de fleste ;-)


Jeg drikker Vannkefir før og til måltidene,

 og kombucha eller JUN fra Tradisjonskost 
i mellom måltidene.






Til 'alle' måltidene spiser jeg melkesyret mat,
dette gir masse verdifulle vitaminer og mineraler,
som f.eks. K2.




Våren er her og det betyr at det er masse spiselige planter som stikker hodet opp :-)
-ikke glem hestehovbrenneslevassarve, granskudd, fioler, tusenfryd, stemorsblomst, kløver
og mange mange fler...





Middagene er raske men de begynner alltid med en salat:
grønn enkel salat hvis det er mye til hovedrett og en mer komplett salat hvis det er lite :-)

Prøv gjerne DENNE Paleodressingen til eller en vinaigrette





Ukens Dessert får vente til 17. Mai


Ha en flott uke :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)




.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)