ou Tarte au Citron Meringué i Frankrike, uten mel, hvitt sukker og melkeprodukter.
Utskriftsvennelig versjon HER
Ingredienser: (minimum sukker for anti sukker-munner og maks eller mer for søtmunner)
Bunn:
2 eggehvitter
(2 ss honning)
2 dl malte mandler
Sitronkrem:
2 egg
4 eggeplommer
3 ss arrowrot mel
2 dl sitronsaft
2-4 ss honning
50 g ghee
Marengs:
2 eggehvitter
1-2 ss bjerke sukker
|
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader.
Bunn: Visp eggehvittene stive og tilsett honning og malte mandler, ha i form (22-24 cm) og stek på 180 grader i 15 minutter. Sett varmen ned til 130.
Krem: Visp sammen egg og eggeplommer med arrowroten, visp til det er godt blandet men ikke stiv eggedosis. Varm opp sitronsaft til ca fingervarmt og rør inn honningen. Visp sitronsaften inn i eggene mens den er varm. Visp inn ghee-klarnet smør. Ha kremen over bunnen og stek i ovnen på 130 grader i 20-25 minutter, kremen skal stivne.
Marengs: Visp eggehvittene stive med bjerkesukkeret og fordel over kaken. Sett under grillen i ca 2-3 minutter med døren på gløtt og følg med, den skal brunes og ikke svis.
|
Forslag til forandringer:
Honning og bjerkesukker kan byttes ut med annet søtning (agavesirup, kokossukker)
Malte mandler kan byttes ut med kokos, andre nøtter.
arrowrotmel kan erstattes med havremel, potetmel, maizenna
ghee-klarnet smør kan byttes ut med smør eller droppes
|
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)