21. mai 2015

Vill Asparges Omelett

Tamier er en populær vårplante her i Syd Frankrike,
planten er giftig,
bortsett fra de første fine skuddene på våren.

Jeg gjør derfor som de gamle og går på innhøstningstur,
hjemme er det stort sett bare jeg som spiser dem da de er veldig bitre,
eller de kan tilberedes med litt honning og plutselig er den likt av alle ;-)

Du kan lese mer om Tamier HER på bloggen.


Omelett med Tamier

ca 2-3 never tamier
ghee
4 egg
salt
evnt. honning

Kok opp vann og forvell tamier skuddene i 1 minutt,
gjenta prosessen 3 ganger for å mildne de litt,
eller når du er vant til smaken så er de gode som de er.

...og visstnok er bittre smaer veldig bra for fordøyelsen...

Smelt litt ghee (smør) i en panne og ha i skuddene,
strø på litt salt og la de frese noe minutter,
gjerne med lokk på.

(hvis du vil lage de litt søte -anbefales- har du på ett par ss honning)
Rør sammen eggene,
hell over og fordel skuddene jevnt i røra,
stek på svak varme med lokk over ca 2 minutter på hver side,
ettersom hvor stor panne/tykk omeletten er.

Serveres som den er som tapas, del av måltid eller dessert.












Kanskje du kjenner til den ?

.


En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)