Det perfekte tilbehøret til Juleposteien og Foie Gras,
men også til juleskinke, julepølse og andre kjøttretter.
Du kan sylte både rød løk og hvit løk.
Godt nok til vegetariske tapaser ;-)
Benytt sjangsen nå i god tid før jul,
så har du hjemmelaget tilbehør til julematen og resten av vinteren,
og hvorfor ikke lage noen til Julegaver, hjemmelaget, godt og sunt :-)
Syltet Løk
du trenger til 3 små glass:
3 store løk
6 ss ghee(klarnet smør)
3 dl vin
evnt. eddik (3 ss)
salt
pepper
Eventuelt kan du bruke kokosolje, smør, talg eller olivenolje.
bruk hvitvin til gul og rød løk eller rødvin til rødløk.
Du kan også tilsette krydder som nellikspiker, valnøtter...
I de fleste oppskrifter brukes det sukker for å få karamelisering, men bare du 'koker' løken lenge nok i smør blir den karamelisert av seg selv, samme prinsippet som med løksuppe.
Smak til med eddik da uten sukker kan det fort bli mye,
balsamicoeddik er å anbefale: kjempegod smak og litt annerledes.
Slik gjør du:
Skrell og skjær løk i skiver,
det er lurt å ikke bruke briller når du skjærer opp, bruker noen i familien linser: sett de på jobben !
-ellers er det ett godt råd å skylle løken etter skrelling i vann, samt kniven innimellom.
-uansett hva som skjer ikke gni deg i øynene hehe
Smelt ghee i en passe stor kjele (begynn med ca 1 ss per løk), ha i løk og la det surre på svak/middels varme. La surre og surre mens du rører av og til så det ikke brenner seg, jeg har gjerne på lokk for at væsken ikke fordamper (bedre for øynene også), tilsett mer ghee hvis nødvendig, løken har en egen evne til å suge den opp ettersom væske fordamper. Når den er søt og god tilsetter du vin og eddik, salt og pepper. La koke inn uten lokk , rør av og til. Smak og juster med eddik, salt og pepper.
Steriliser glassene (m/lokk) i kokende vann, fyll med syltetøy og sett på hodet til det er kaldt.
Hvis du skal oppbevare glassene lenge kan du god hermetisere de for sikkerhets skyld,
små glass trenger ca en time, du kan lese mer HER om hvordan det gjøres.
Lykke til :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)