11. nov. 2015

Paté - helt enkelt

Posteier og pateer er så enkelt å kjøpe,
men jammen er det enkelt å lage også ;-)

-jo mindre ingredienser jo enklere !




Lammepaté

for 2

150 g innmat (nyre-hjerte-lever)
30 g bacon
1 liten løk
1 hvitløkfedd
1/4 ts salt
1/6 ts pepper
1/4 ts allehånde
2 ss ghee/fett



Hakk alt til mos i en kjøkkenmaskin, 
eller skjær fint fint fint med kniv og bland.

Ha i ett lite ilten ildfast form, eller større hvis du lager større porsjon,
stek i vannbad: dvs du koker opp vann og har i en større form hvor du setter formen med pate oppi,
sett i ovnen på 150 grader uten lokk hvis du vil ha litt skorpe på toppen.
ca 45 minutter litt ettersom hvor tykk den er, men i vannbad blir den ikke overstekt, legg på lokk eller folie hvis den blir for mørk på toppen.




Server varm som middag eller kald til en salat, forrett, tapas, frokost, matpakke...

Lykke til :-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)