Bruk en silikonform til konfekt.
1 plate mørk sjokolade (over 70% regnes som sunt)
Smakstilsetning: vaniljepulver, chili, kanel e.l.
Fyll: nøtter, frø, kokos, tørket frukt og bær, friske bær (kort holdbarhetstid), appelsinskall e.l.
Smelt sjokoladen i vannbad ved å skjære den i små biter ha i en liten glassbolle som du setter i en kjele med kokende vann, slå av platen når vannet koker og vær nøye med størrelsene på bolle-kjele da det IKKE må komme vanndråper i sjokoladen, da blir den hard og hvit: umulig å bruke.
La stå i 5-10 minutter før du tar opp bollen forsiktig å setter på ett håndkle, ha i ønsket smakstilsetning og rør godt til du har en jevn flytende masse.
Fyll konfektformen halveis opp.
Ha i fyll som du på forhånd eventuelt har hakket opp til ønsket størrelse, dvs små nøtter og rosiner kan f.eks være hele mens større biter må deles opp, ha fyllet i formen og dytt ned med en skje det skal ikke være igjen luftbobler , etterfyll med litt sjokolade og skrap av det overflødige.
Sett kaldt i minst to timer før du 'brekker' de ut av formen og serverer :-)
Skal du oppbevare de en stund eller pakke inn, må de romtempereres og være tørre før du putter de i en tett boks eller glass.
Anbefaler å teste ut noen smakskombinasjoner før JUL,
så er du sikker på at julekonfekten blir en suksess ;-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)