20. nov. 2015

Uke 48/2015

Ukens Meny med lunsjforslag  kan skrives ut HER


Ukemeny 48/2015


Dag
Lunsj :
melkesyregjærede grønnsaker, persilleblanding og spirer
Middag:
Grønn Salat m/ stangselleri e.l. og vinaigrette
Lørdag
Rester fra Fredagens fiskegrateng ?
eller  det du måtte ha av rester i en pytt i panne bundet sammen med egg...

Andebryst (eller Biff)
m/ paprika, gulrot og brokkoli
Søndag
Egg og bacon
stekt løk og brokkoli


Viltstek (eller lammestek)
Spinatomelett med løk og ost
Mandag
Spinatomelett-restene
Spekeskinke
Agurk, paprika

Fiskeburger (sei)
m/ squashkaker og løk
Tirsdag
Makrell i tomat og egg
Agurk, paprika, rugbrød
Kalkunpanne med spinat
Onsdag
Paté
Avocado, sylteagurk, paprika
rugbrød

Fiskefilet (torsk)
m smørstekte /gulrot og kokte erter
Torsrdag
Tunfisk m/olivenolje (majones)
kokt egg, kokte erter og sylteagurk
rugbrød

Kjøttrester (biffstrimler)
m( brokkoli og blomkål
Fredag
Makrell i tomat,
egg,
avocado, agurk, paprika

Pizza tynn surdeigsbunn eller glutenfri mix
m/ kjøttdeig, tomatsaus og ost.
Spinatsalat på toppen og gjerne er urtedressing.




Handleliste:


Kjøtt, egg og Fisk
Grønnsaker og Frukt
Diverse




Ukens meny:


.
.
Lørdag:

God middag på lørdag er:
 andefileter (1 = 2 pers.),
stek de i ovn med grønnsaker så lager middagen seg selv :-) 180 grader 15-20 minutter.
(paprika, gulrot brokkoli)
Bruk gjerne biff e.l. hvis and er vanskelig.









Søndag:

Viltstek (eller lam) er søndagsmiddag,
denne gangen er det ett stort villsvinlår, krydret med paprika, enerbær, hvitløk og honning.
Langtidsstekt fra lørdagskveld til søndags-lunsj på 80 grader
Spinatomelett med racletteost er godt tilbehør,
lag nok til minst en lunsj: masse spinat og en løk i ringer varmes med ghee/smør og blandes inn i vispet egg og helles i paiform, strø eventuell ost på toppen og la stivne i ovnen den siste timen sammen med steken.






Mandag:

Fisk i dag nå har det blitt mye kjøtt og jeg gleder meg til mer fisk på menyen.
Hva med DENNE fiskeburgeren,
hvor burgerbrødet er squash-kaker /bruk gjerne gresskar): Fisken (sei) stekes i hele biter, burgerbrødet er most (kokt squash/gresskar) med egg, stekt som lapper.







Tirsdag:

Styr unna kyllingkjøttet og ta Kalkunkjøtt så lengde det er spiselig...
Dagens middag er en rask panne med kalkunstrimler.

Jeg skal bruke DENNE kinesiske kyllingoppskriften og servere spinat-puré til.
Stek strimler med litt soyasaus og la spinatbladene smelte med i masse ghee, litt sesamfrø og pepper.






Onsdag:

 Stek gulrøtter og kokte erter i panna, legg fiskefileter oppå (torsk) stek med lokket på i 5 minutter og la hvile i 5 minutter før du sereverer ...
Husk masse ghee/smør, hvitløk, ingefær, salt og pepper for god smak !









Torsdag:

Kjøttrester fra kraftkoking er fin restemat.
Stekt i panne sammen med brokkoli og blomkål.
Og den siste (?) røde paprikaen fra hagen :-)










Fredag:

Pizzadag hos oss og det er sjelden,
når vi holder en lavkarboprofil ;-)

Jeg bruker surdeig, (du kan også lagtidsheve over natten)
og kjevler ut med havremel for å unngå å tilsette gluten,
kjempetynn bunn for å ikke få karb-sjokk ;-)

Fyllet ble villsvin-kjøttdeig med egen tomatsaus, ost på toppen.
I tilegg min super urteblanding fra hagen og en skikkelig dose olivenolje ;-)

fra hagen: løvetann, gressløk, groblad, ryllik, oregano, kløverblomdst, ringblomst og blad og noen søte små stemorsblomster...



Ukens Dessert

Rask Epledessert,
så god at du kan lage den så leeenge du får norske epler ;-)
oppskrift HER,
eller du huler ut epler, fyller med ghee/smør ++
og steker på 180 grader i 30 minutter





Ukens Prosjekt

...blir å lage sjokoladekonfekt og finne årets beste smak ;-)
Se HER for den enkleste måten.



Ha en fin ny uke :)


.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)