Ukens Meny med lunsjforslag kan skrives ut HER
Ukens meny:
.
.
Lørdag:
God middag på lørdag er:
andefileter (1 = 2 pers.),
stek de i ovn med grønnsaker så lager middagen seg selv :-) 180 grader 15-20 minutter.
(paprika, gulrot brokkoli)
Bruk gjerne biff e.l. hvis and er vanskelig.
Ukemeny 48/2015
Dag
|
Lunsj :
melkesyregjærede grønnsaker, persilleblanding og spirer
|
Middag:
Grønn Salat m/ stangselleri e.l. og vinaigrette
|
Lørdag
|
Rester fra Fredagens fiskegrateng ?
eller det du måtte ha av rester i en pytt i panne bundet sammen med egg...
|
Andebryst (eller Biff)
m/ paprika, gulrot og brokkoli
|
Søndag
|
Egg og bacon
stekt løk og brokkoli
|
Viltstek (eller lammestek)
Spinatomelett med løk og ost
|
Mandag
|
Spinatomelett-restene
Spekeskinke
Agurk, paprika
|
Fiskeburger (sei)
m/ squashkaker og løk
|
Tirsdag
|
Makrell i tomat og egg
Agurk, paprika, rugbrød
|
Kalkunpanne med spinat
|
Onsdag
|
Paté
Avocado, sylteagurk, paprika
rugbrød
|
Fiskefilet (torsk)
m smørstekte /gulrot og kokte erter
|
Torsrdag
|
Tunfisk m/olivenolje (majones)
kokt egg, kokte erter og sylteagurk
rugbrød
|
Kjøttrester (biffstrimler)
m( brokkoli og blomkål
|
Fredag
|
Makrell i tomat,
egg,
avocado, agurk, paprika
|
Pizza tynn surdeigsbunn eller glutenfri mix
m/ kjøttdeig, tomatsaus og ost.
Spinatsalat på toppen og gjerne er urtedressing.
|
Handleliste:
Kjøtt, egg og Fisk
|
Grønnsaker og Frukt
|
Diverse
|
Ukens meny:
.
.
Lørdag:
God middag på lørdag er:
andefileter (1 = 2 pers.),
stek de i ovn med grønnsaker så lager middagen seg selv :-) 180 grader 15-20 minutter.
(paprika, gulrot brokkoli)
Bruk gjerne biff e.l. hvis and er vanskelig.
Viltstek (eller lam) er søndagsmiddag,
denne gangen er det ett stort villsvinlår, krydret med paprika, enerbær, hvitløk og honning.
Langtidsstekt fra lørdagskveld til søndags-lunsj på 80 grader
Spinatomelett med racletteost er godt tilbehør,
lag nok til minst en lunsj: masse spinat og en løk i ringer varmes med ghee/smør og blandes inn i vispet egg og helles i paiform, strø eventuell ost på toppen og la stivne i ovnen den siste timen sammen med steken.
denne gangen er det ett stort villsvinlår, krydret med paprika, enerbær, hvitløk og honning.
Langtidsstekt fra lørdagskveld til søndags-lunsj på 80 grader
Spinatomelett med racletteost er godt tilbehør,
lag nok til minst en lunsj: masse spinat og en løk i ringer varmes med ghee/smør og blandes inn i vispet egg og helles i paiform, strø eventuell ost på toppen og la stivne i ovnen den siste timen sammen med steken.
Mandag:
Fisk i dag nå har det blitt mye kjøtt og jeg gleder meg til mer fisk på menyen.
Hva med DENNE fiskeburgeren,
hvor burgerbrødet er squash-kaker /bruk gjerne gresskar): Fisken (sei) stekes i hele biter, burgerbrødet er most (kokt squash/gresskar) med egg, stekt som lapper.
Styr unna kyllingkjøttet og ta Kalkunkjøtt så lengde det er spiselig...
Dagens middag er en rask panne med kalkunstrimler.
Jeg skal bruke DENNE kinesiske kyllingoppskriften og servere spinat-puré til.
Stek strimler med litt soyasaus og la spinatbladene smelte med i masse ghee, litt sesamfrø og pepper.
Jeg skal bruke DENNE kinesiske kyllingoppskriften og servere spinat-puré til.
Stek strimler med litt soyasaus og la spinatbladene smelte med i masse ghee, litt sesamfrø og pepper.
Onsdag:
Stek gulrøtter og kokte erter i panna, legg fiskefileter oppå (torsk) stek med lokket på i 5 minutter og la hvile i 5 minutter før du sereverer ...
Husk masse ghee/smør, hvitløk, ingefær, salt og pepper for god smak !
Torsdag:
Kjøttrester fra kraftkoking er fin restemat.Stek gulrøtter og kokte erter i panna, legg fiskefileter oppå (torsk) stek med lokket på i 5 minutter og la hvile i 5 minutter før du sereverer ...
Husk masse ghee/smør, hvitløk, ingefær, salt og pepper for god smak !
Torsdag:
Stekt i panne sammen med brokkoli og blomkål.
Og den siste (?) røde paprikaen fra hagen :-)
Pizzadag hos oss og det er sjelden,
når vi holder en lavkarboprofil ;-)
Jeg bruker surdeig, (du kan også lagtidsheve over natten)
og kjevler ut med havremel for å unngå å tilsette gluten,
kjempetynn bunn for å ikke få karb-sjokk ;-)
Fyllet ble villsvin-kjøttdeig med egen tomatsaus, ost på toppen.
I tilegg min super urteblanding fra hagen og en skikkelig dose olivenolje ;-)
fra hagen: løvetann, gressløk, groblad, ryllik, oregano, kløverblomdst, ringblomst og blad og noen søte små stemorsblomster...
Ukens Dessert
Rask Epledessert,
så god at du kan lage den så leeenge du får norske epler ;-)
oppskrift HER,
eller du huler ut epler, fyller med ghee/smør ++
og steker på 180 grader i 30 minutter
Ukens Prosjekt
...blir å lage sjokoladekonfekt og finne årets beste smak ;-)
Se HER for den enkleste måten.
Ha en fin ny uke :)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)