Kimchi er en melkesyregjæret blanding av grønnsaker og chili.
Tradisjonell rett fra Korea som serveres til 'alle' måltider.
I Korea sies den å være god for helsa ;-)
Kimchi kan lages på forskjellige måter,
en av de rettene som har like mange varianter som familier ...
De ingrediensene som går igjen er:
kinakål, hvit reddik, hvitløk, rød chili, løk, fermenterte skalldyr, ingefær, salt og sukker.
Kimchi a la Maison Tranquille
Dagen før:
Del opp kinakål i båter eller store stykker og legg i kaldt vann med ca 80 gram salt.
La ligge til dagen etter og skyll kålen godt, la renne av i ett dørslag.
Del opp stangselleri, purre, chili i små biter (ettersom du ønsker).
Bland hakket hvitløk, ingefær, paprikapulver, sesamfrø, sukker og 10 gram havsalt per kg ferdig blanding.
Bland inn fiskesausen i grønnsakene og deretter krydderblandingen bland godt.
Fordel blandingen i to steriliserte 7,5 dl glass eller ett stort glass.
(les HER om melkesyregjæring og egnede glass og fremgangsmåte generelt)
Glassene må stappes ordentlig så væsken i grønnsakene kommer ut.
Saften skal dekke grønnsakene, helst med 1-2 cm.
Hvis det ikke blir nok saft, etterfyller du med avkjølt kokt vann.
La stå i romtemperateur minst en uke,
før du oppbevarer glassene ved ca 18-19 grader,
på ubestemt tid ;-)
Ferdig til å smakes på etter ca 3 uker,
hvis du greier å vente så lenge...
Prøv da vel :-)
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere, G+ og liker ;-)
Kimchi-pannekake fikk jeg av mine koreanske venner en gang, veldig godt!
SvarSlettHøres kjempegodt ut :-)
SvarSlettskal prøve å finne ut litt om det så kanskje det blir neste prosjekt, hvis du ser dette så må du gjerne si litt mer om dem, fyll som farse eller blandet i røra f.eks. ...
Ha en flott uke :-)
Tror det bare var helt vanlig pannekakerøre. De tok ihvertfall kimchien med røra i panna under steking. :)
Slett