Sanking av ville urter m.m. samt
at urtepottene mine gir mer urter enn jeg bruker i maten.
at urtepottene mine gir mer urter enn jeg bruker i maten.
Da tørker vi for senere bruk.
Det er også mye lettere når de er tilgjengelig på kjøkkenet.
Tynne urter kan tørkes i romtemperatur,
mørkt og litt tildekket men det må være luftig.
Tørkingen kan ta fra noen dager til 2 uker,
ettersom hvor kraftige blader/stilker er.
Legg de på brett dekket med netting eller i flate pappesker...
-Du kan også ha de i papirposer...
-lage poser av fluenetting...
Det er viktig at det blir helt tørt for å kunne oppbevares helt luftett uten å få mugg på.
Viltvoksende Mynte, en av mange forskjellige sorter:
Tørket og redusert til 'pulver'
tar den mindre plass og kan enkelt brukes til å smaksette te,
i vinterhalvåret hvor den ikke er å finne ute i naturen.
Kjerringrokk som jeg også bruker til te mot revmatiske smerter,
før og etter tørk.
Videre har jeg tørket bark fra bjerk og piltre.
Umulig å knuse i min kjøkkenmaskin så de fikk beholde fasongen.
Samt kamomilleblomster, de kan få være som de er...
I tilegg til bark og kjerringrokk er solbærblad bra mot vonde ledd:
Tørket og deretter knust.
Lurt å planlegge :-)
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2)
like oss på
Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere, G+ og liker ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)