Kinesisk eller Amerikansk opprinnelse er omdiskutert...
...men at den er god det kan vi vel være enige om ;-)
Chop Suey består av forskjellige wokede grønnsaker,
utifra det utgangspunktet kan du variere i det uendelige ;-)
Chop Suey med kjøtt
8 personer
400-500 g kjøtt
marinade:
2 ss sitronsaft
2 ss østersaus
1 eggehvitte
2 ss maizenna
1 kg grønnsaker, f.eks:
gresskar
paprika
minimais
sopp
løk
bambusskudd
4 hvitløkbåter
3x3 cm ingefær
saus:
1 1/2 dl hvitvin
2 ss østersaus
1 ss honning
1/2 ts pepper
Ghee eller olje til steking
Persille eller koriander
Hvis du ønsker masse saus:
1-2 dl kjøttkraft
2 ss maizenna
bland ingrediensene til marinaden med kjøttet,
og la stå +/- en time (eller lenger).
skiver-terninger-staver etc
Tørket sopp må ligge i vann til den er myk.
Preparer en stor bolle.
Varm opp en wok - dyp stekepanne med litt ghee-olje.
litt av gangen.
Legg de i bollen etterhvert som de er ferdig stekte.
men f.eks. gresskar trenger lenger steketid en paprika.
(+ evntuelt andre ingredienser som liker lenger steketid)
steker jeg til slutt,
når de er fått kose seg en stund tilsetter jeg sausen og lar koke ca 10 minutter.
Rett før servering has alle de ferdigstekte ingrediensene i bollen i wok'n,
varm opp til kokepunktet og server med soyasas og f.eks. ris.
Hvis du ønsker mer saus,
blander du inn maizenna i bollen,
før du tilsetter innholdet i wok'n,
deretter har du i kokende kraft og blander godt mens det koker opp.
Bon Appétit :-)
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2)
like oss på
Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere, G+ og liker ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)