13. feb. 2014

Steinalderbrød - Brød uten mel

Hva er steinalderbrød ?

...det kommer litt ann på hvem du spør,
men jeg synes nå navnet var flott ;-)

Jeg har lett etter ett brød uten mel og gjær-surdeig,
knekkebrød er selvfølgelig ett supert alternativ,
... steinalderbrød med egg enda bedre ;-)



Steinalderbrødet stekes og spises som brød,
og man føler seg da ikke så annerledes enn de med det vanlige brødet.

Søk etter steinalderbrød på nettet,
 det popper opp mange forskjellig nettsider og bilder...
 - alle med forskjellige ingredienser...

Det viktigste her er at du kan bruke hva som helst av nøtter, frø og tørket frukt,
samt havregryn som er glutenfrie
(kan utelates og du har ett Paleo Brød ;-).
Dette blandes med egg, salt + eventuelle andre smaker.

Du kan derfor variere ettersom hva du har tilgjengelig,
smak og behag og ikke minst allergier og intoleranser.
Melissa i Spania har skrevet ett flott innlegg om forskjellen (allergi -intolerans) HER

Her er ett av mine favoritter:

Steinalderbrød

2 stk i brødform

200 g kokos
200 g mandler/nøtter
200 g havregryn
200 g lin- og sesam-frø
200 g tørket frukt

1 ss havsalt
1 ss kanel
1 ss kardemomme

12 egg
150 g ghee
2 dl vann/vannkefir

Sett ovnen på 160 grader uten varmluft.

Bland alt det tørre og ha i det våte (eller omvendt),
hold igjen litt vann og spe etterhvert,
deigen skal være ganske tørr og langt fra en røre...



 Smør to bakepapirkledde  brødformer.
Fordel røren i de to formene.

Stek i 1 1/2 time.


 Jeg har også laget en variant med bare egg (uten ghee og vann),
6 egg til 450 g tørt,
dette ga ett brød og trengte 50 minutter steking.
(bildene med gresskarkjerner)
Brødet ble naturlig nok litt tørrerer men like godt.






 Anbefales ;-)

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side: 
Følgere-medlemmer 
2)   like oss på Facebook :
 -alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere, G+ og liker ;-) 


2 kommentarer:

  1. Pleier du å bløyte opp linfrøene litt selv om de langstekes

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)