9. feb. 2014

Melkesyregjæring av Blomkål og Brokkoli

Melkesyregjærede grønnsaker er godt, praktisk og sunt :-)

Det vanskeligste er å hele tiden ha nok som er ferdig til å spises ;-)



Melkesyregjæret Blomkål og Brokkoli

Du trenger:

Glass som rommer en liter med glasslokk og strikk
(evnt keramikkrukker til formålet)

Ca. pr. glass:

1/2 liter vann
15 g salt
ca 500 g blomkål/brokkoli
1 ts hel pepper

Kok opp vann, avkjøl vannet og  rør inn saltet.
Del opp blomkål og/eller brokkoli i buketter, ikke for store,

Ha bukettene i glasset, trykk de sammen så godt du kan for å få plass til så mye som mulig.
Ha i pepperkorn og dekk med saltlake minst 1 cm over grønnsaken, 
men 2 cm fra kante av glasset.
-du kan også her legge en skål eller annet press på så de ikke flyter opp. 

Lukk igjen glassene, 
men ikke dra til lokk for hardt det er viktig at gassene slipper ut, 
ved gummistrikk-lukning er det nok åpning til at de slipper ut.
Sett glassene på ett fat eller skåler da de ofte bobler over av energi.


La stå i ca 19-24 grader i en uke ved 19 grader og kortere tid hvis det er varmere,
 før du setter de i ett rom med maks 19 grader.
(mine står på kjøkkenet i mellom 18-22 grader og det har hittil gåt bra)
Etter 3-4 uker kan du godt sette de kaldere hvis det er praktisk.





Du kan nå nyte syrlige buketter til all slags mat eller til aperitif,
eller oppbevare de til senere.

Les alt om melkesyregjæring HER.


En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side: 
Følgere-medlemmer 
2)   like oss på Facebook :
 -alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere, G+ og liker ;-) 



2 kommentarer:

  1. Jeg liker godt melkesyregjæring av kål, så dette tror jeg nok at jeg må teste ut ja! Er også veldig genialt når butikkene har tilbud, da kan jeg kjøpe litt ekstra for å ha når grønnsakene blir dyrere/ikke i sesong. Men jeg tror jeg snart må på loppis igjen, for jeg tror jeg begynner å bli tom for glass etterhvert.

    SvarSlett
    Svar
    1. Veldig godt som snacks :-)

      Godt noen bruker gamle glass igjen ;-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)