Ukesmeny nr 6 Februar
Planlegging av frokost og lunsj er like viktig som middagsplanlegging.
Her er noen bilder til inspirasjon:
Min frokost:
Min Lunsj:
Hos meg går det mye i egg til lunsj,
det er bare sååå godt og blir ikke lei det :-)
-heldigvis kan vi spise lunsj hjemme...
Prøver å legge til et maksimum med rå grønnsaker som:
agurk, paprika, endivier samt 2 ss melkesyregjærede grønnsaker:
les HER hvorfor.
Videre har jeg forskjellige grønnsaker i panna med egg som:
brokkoli, blomkål, rødbet, løk, gresskar etc
Noen ganger blir det en tynn baconskive og ost, ofte ett fiskepålegg :-)
-resultatet er som oftest at det ikke er plass til brødbiten og ei heller yoghurt eller annen dessert...
Skal du ha i deg minst 5 grønnsaker om dagen,
er det ett minimum med en til frokost og 2 til lunsj.
-mitt mål er 5 grønnsaker + eventuelt frukt ;-)
-med ovennevnte forslag har du 1 i frokosten og 2-3 i lunsjen.
Her er noen bilder til inspirasjon:
Min frokost:
-en time før/etter frokost 1-2 glass med Kombucha-mer om det HER
-1 ts linolje (omega 3) med sitronsaft (for smaken) :-)
- middagsrester til frokost og en kaffe til slutt ;-)
Min Lunsj:
Hos meg går det mye i egg til lunsj,
det er bare sååå godt og blir ikke lei det :-)
-heldigvis kan vi spise lunsj hjemme...
Prøver å legge til et maksimum med rå grønnsaker som:
agurk, paprika, endivier samt 2 ss melkesyregjærede grønnsaker:
les HER hvorfor.
Videre har jeg forskjellige grønnsaker i panna med egg som:
brokkoli, blomkål, rødbet, løk, gresskar etc
Noen ganger blir det en tynn baconskive og ost, ofte ett fiskepålegg :-)
-resultatet er som oftest at det ikke er plass til brødbiten og ei heller yoghurt eller annen dessert...
Skal du ha i deg minst 5 grønnsaker om dagen,
er det ett minimum med en til frokost og 2 til lunsj.
-mitt mål er 5 grønnsaker + eventuelt frukt ;-)
-med ovennevnte forslag har du 1 i frokosten og 2-3 i lunsjen.
...så var det middagene...
-alle middager begynner med en liten grønn salat,
velg salater som holder seg godt som endivier, isbegssalat og romansalat.
Tilsett det du måtte ha og mengde i forhold til hvor mye hovedrett du har.
Minst to ganger i uken tilsetter du belgfrukter som linser, kikerter etc.
Samt 2 ss melkesyregjærede grønnsaker til alle,
de ordner opp i fordøyelsessystemet deres.
Samt 2 ss melkesyregjærede grønnsaker til alle,
de ordner opp i fordøyelsessystemet deres.
-Det er lov å avslutte middagen med en ostebit og/eller yoghurt.
-Selvfølgelig bør man drikke ett glass rødvin til maten ;-)
-Selvfølgelig bør man drikke ett glass rødvin til maten ;-)
-
Det er obligatorisk å spise opp det man har tatt til seg og rydde bort
etter seg, selvfølgelig fjernes matrester med servietten før du kaster
den, så mamma slipper å rense filteret i oppvaskmaskinen ;-)
Frister det med litt lyst kjøtt,
da foreslår jeg DENNE Franske 'Pot au feu' med kalkun(kylling)
-bruk masse grønnsaker :-)
-og tid for ukens kjøkkenprosjekt ;-)da foreslår jeg DENNE Franske 'Pot au feu' med kalkun(kylling)
-bruk masse grønnsaker :-)
Hva med å kverne kjøttdeig ? Lage kjøttsaus og hermetisere ;-)
Middagen er da i boks med Kjøttsaus, enten du vil lage pasta, pizza eller lasagne, husk å bruk mest mulig grønnsaker og ikke pasta ;-)
Mandag
Etter en helg med kjøtt er det klart for fisk,
hva med fiskebollene du lagde for ett par uker siden eller har kjøpt ;-)
Fiskeboller i creme fraiche og curry, drysset med alger og servert med masse grønnsaker.
hva med fiskebollene du lagde for ett par uker siden eller har kjøpt ;-)
Fiskeboller i creme fraiche og curry, drysset med alger og servert med masse grønnsaker.
En økonomisk middag i dag med suppe kokt på svinekjøtt, krydderne gir litt julefornemmelser men de er for gode til å bare ha en gang i året. husk å ta vare på kjøtt til torsdag ;-)
Onsdag
Fisk til middag og litt ekstra tid til tilberedning ?
anbefaler DENNE Indiske sennepsfisken.
Med potetcurry.
anbefaler DENNE Indiske sennepsfisken.
Med potetcurry.
Torsdag
Tid for restemat og det har du fra Tirsdag ? eller i fryseren ;-)DISSE kjøttbollene er laget på kjøttrester , her server med gresskar og gresskarfrø.
Fredag
Allerede ukeslutt, litt tomt i kjøleskapet og tid for kos...
Fiskeburger, med eller uten hjemmelaget hamburgerbrød, server uten eller med brødskive og alt du har igjen av grønnsaker ;-)
Allerede ukeslutt, litt tomt i kjøleskapet og tid for kos...
Fiskeburger, med eller uten hjemmelaget hamburgerbrød, server uten eller med brødskive og alt du har igjen av grønnsaker ;-)
Ukens bakst:
Forrige uke begynte du på en surdeigstarter , ikke sant ?
Denne uken er det på tide og prøve den ;-)
...oppskrift kommer i morgen...lover...
Ukens dessert forslag er uten tvil DENNE OL-kaken,
karamellkake som er fantastisk god :-)
Lages i muffinsformer hvis du skal ut på ski ;-)
Heia Norge :-)
Glem alt om slanking og å komme i form,
bestem deg heller for at nå
(hvis du ikke allerede er der)
skal det spises så sunt og fornuftig som mulig ;-)
Ikke noe vits i å å begynne slankekur etter slankekur,
glem det og innfør gode vaner for alltid,
med rom for gode smaker hele uken :-)
Les HER for innledningen til dette innlegget.
Ukesmenyen min legger vekt på:
-lavt inntak av karbohydrater som sukker og korn...
-nesten glutenfritt...
-nesten glutenfritt...
-lite eller ikke noen usunne fettkilder...
-mye grønnsaker og ikke minst grønnsaker istedetfor potet og pasta...
-smør, ost og yoghurt istedetfor melk...
-vann, kombucha og vannkefir som drikke...
-kaffe uten sukker og melk og mørk sjokolade, helst hjemmelaget...
-minst 5 om dagen, helst 7-8...
-så naturlig mat som mulig, hjemmelaget...
-ikke alle tåler like mye av de samme matkildene, blodtypedietten...
-du må selvfølgelig ikke begynne på lørdag,
men jeg baserer meg på en handledag i uken, det sparer tid,
bensin og jeg handler mindre unødvendige fristelser ;-)Ønsker dere alle en supersunn uke :-)
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2)
like oss på
Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere, G+ og liker ;-)
Flott ukesmeny med mye godt
SvarSlettHvor mye penger bruker du på mat i uken?
Hei Anita :-)
SlettTakk for koselig kommentar og morsomt spørsmål ;-)
Pleier også å lure på hva folk handler for i gjennomsnitt...
Må nevne at jeg bor i Frankrike så prisene er jo veldig forskjellig fra Norge, men ikke alt er billigere ;-)
Jeg vil nevne at det å spise sunt er dyrt, så jeg må ofte velge de billigste alternativene, men jeg vurderer om det er rene produkter, heldighvis er ofte de billigste minst tilsetninger...
Vi er 5 i familien, mine tre barn spiser lunsj i kantine 4 dager i uken.
Etter å ha fjernet rengjøringsprodukter og hygeniske produkter og vin ;-)
Bruker jeg cirka 80 € i uka med noen utskeielser innimellom, så vi kan si i gjennomsnitt 100 € ca 800,- NKR... Når/hvis/om jeg får bedre råd skal det økes så jeg kan kjøpe mer bilogisk og ikke minst økologisk (kortreist). Fett som er sunnere osv.
Må også nevne at jeg kjøper lite kjøtt, siden min bedre halvdel jakter så vi har fryseren full av villsvin og rådyr, samt fugl og egne kaniner.
Hvis jeg skulle kjøpe alt kjøtt ville jeg nok øke med 10-20 € i uken.
håper alle som leser dette tar seg tid til å legge igjen en kommentar med hvor mye dere bruker på mat :-) ...bare nysgjerrig ;-) ...det er raskt og lett uten kontrollord ;-)