6. nov. 2013

Rask middag med Surkål - Choucroute

Den franske Choucroute er melkesyregjæret hodekål fra Alsace,
Den varmes opp og tilsettes f.eks. saltet-røkt kjøtt som bacon.

Her ryddes det i mine hermetiserte glass, 
det er alltid noen som blir igjen ;-)
- som f.eks. disse andehjertene og svinesvoren...

I kjøleskapet var det en siste rest av mitt første forsøk på melkesyret surkål,
kjempegod men jeg ble litt skeptisk til å lagre den for lenge,
 den Franske Choucroute er typisk høstmat i hele Frankrike, 
ungdommen spiser det stadig i kantina på skolen.

I følge ungdommen skal choucroute serveres varm,
 men vi hvet jo at flere gode bakterier blir ødelagt under oppvarming...

Ingen spesifiserte mengder her, 
dette er mer en ide om bruk av rester,
 og en annen måte å servere surkål på, 
du kan selvfølgelig bruke en tradisjonell norsk surkål.





Slik går du frem:

Stek det du har av skinkerester, bacon eller andre kjøttrester.
Tilsett litt enerbær og litt hvitvin.
Ha Surkålen i gryta og varm alt opp sammen.




Serveres i Frankrike med forskjellige Pølser, wienerpølser og middagspølser,
røkte tjukke baconskiver, eventuelt kokte poteter og hvitvin...

Når neste forsøk av melkesyregjæring er ferdig,
kommer en helt fransk oppskrift på Choucroute ;-)

-den er av hvit hodekål, men jeg synes nå den røde er litt mer fristende :-)


En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
www.facebook.com/GodtogSunt
 -alle nye innlegg blir satt opp der...

I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

2 kommentarer:

...til stor glede for bloggforfatteren :-)